Salibandyn MM-kisat joulukuussa

målvakt
Posts: 534
Joined: 10.5.2006 15:24
Location: Oulu

Salibandyn MM-kisat joulukuussa

Post by målvakt » 1.3.2007 15:52

Salibandyn kansainväliseen kilpailukalenteriin tulee merkittäviä muutoksia vuodesta 2008 alkaen. Aiemmin toukokuussa pelatut miesten ja naisten MM-kisat pelataan jatkossa joulukuun alkupuolella.

Kansainvälisen salibandyliiton piirissä keskustelua aikuisten MM-turnauksen siirtämisestä on käyty jo pidempään. Toukokuun lopulla pelattavat MM-kisat ovat sijoittuneet muiden kansainvälisten arvokisojen läheisyyteen, mikä on vähentänyt salibandyn huomioarvoa mediassa. MM-kilpailuiden ajankohta on myös pitkittänyt kilpailukautta turhan pitkälle kevääseen.

Salibandyssa miesten MM-kisat pelataan parillisina ja naisten MM-kisat parittomina vuosina. Miesten MM-kisat pelataan joulukuussa ensimmäisen kerran vuonna 2008 Prahassa.

Uudistus ulottuu myös seurajoukkueiden Euroopan Cupin lopputurnaukseen, joka siirtyy tammikuusta lokakuuhun. Myös alle 19-vuotiaiden tyttöjen ja poikien MM-kisat pelataan jatkossa marraskuun sijasta toukokuun alussa.

IS
Tuurilla ne laivatki seilaa

Raik
Posts: 55
Joined: 7.12.2004 09:25
Location: Oulu

Post by Raik » 1.3.2007 23:55

Itse kyllä oisin pitänyt noi aikuisten MM kisojen ajankohdan enallaan koska onhan se keväällä ihan eri fiilis kun alkaa olemaan lämminta ja kesä on tulollaan seurata oman lajin MM-kisoja kun tulevaisuudessa keskellä kaamosta talvella.
Fättis

User avatar
make
Posts: 2676
Joined: 26.11.2004 08:52
Contact:

Post by make » 2.3.2007 08:51

Samoilla linjoilla olen kuin Raik, joulukuussa vuosi lähenee loppuuan ja kiireet monella sen mukaiset, tulevat juhlapyhät myös sekoittaa ihmisten normaalirytmiä.

Tai ehkä se vaan tuntuu itsestä siltä että joulukuu on vuoden kiireisimpiä kuukausia, jolloin ei todellakaan ole aikaa keskittyä urheilun seuraamiseen.
Mediaahan tuossa haettiin ja se lienee totta,että medialla on enemmän resursseja aiheesta kirjoittaa silloin, koska muuta ei tapahdu. Kai joku on sen laskenut, että silloin ihmiset jaksaisi sankoin joukoin lähteä lajin pariin vaikkapa prahaan katsomaan matseja...joulukuussa.

Keväällä nuo matkathan tietty tarkoitti sitä että silloin on aikaa tutustua myös paikalliseen kulttuuriin, kun on jo lämmin ja muutenkin mukavan leppoisa fiilis piiiitkän talven jälkeen. Mielenkiintoista nähdä matkustelu innon kehitys Prahan kisoissa 2008.
-Kun kaikki ajattelevat samalla tavalla, kukaan ei ajattele kovin paljon-
-Walter Lippman-

Rosmariini
Posts: 219
Joined: 28.6.2005 15:07
Location: Helsinki

Post by Rosmariini » 2.3.2007 12:21

Suunnitelmissa oli tosiaan lähteä Prahaan katsomaan kisoja, mutta omalta kohdalta täytyy sanoa että voi mennä nyt suunnitelmat uusiksi... Ihan töidenkin kannalta voi olla vaikeampaa saada lomaa, edes muutamaa päivää, jos lähtisi ns. pidennetty viikonloppu-kaavalla liikkeelle, koska loppuvuotta kohden nuo deadlinet tuppaa kasautumaan. Ja kuten aiemmatkin kirjoittajat kommentoivat, kyllähän kisatunnelmaan pääsee paremmin leppoisassa kevätsäässä kuin pimeimpään loska-aikaan.

Mitähän mieltä pelaajat ja valmentajat itse ovat asiasta? Tämä järjestely muuttaa aika lailla joukkueiden valmistatumista arvokisavuonna, koska huippukuntopiikkejä pitäisi olla maajoukkuepelaajilla kaksi: Ensin joulun aikaan MM-kisat ja sitten keväällä vielä kansalliset pleijarit. Lisäksi kun kisat osuvat keskelle seurajoukkueiden parasta treenikautta, vaikeuttaa se mj-pelaajien keskittymistä omiin peleihin ja toisaalta voi rajoittaa maajoukkueen yhteistä harjoitusaikaa. Joukkueen rakentamiseen jää vähemmän aikaa, kun pelaajien pitää ehtiä näyttämään kyntensä ja olemaan terävimmillään jo syyskaudella. Jos entinen järjestelmä venytti kautta kevätpuolella, luulen että tällä tavalla pelaajien treenikautta täytyy venyttää sitten sieltä toisesta päästä.

Liiton tiedotteen mukaan aloite oli tullut ns. jääkiekkomailta, eli ilmeisesti jääkiekon ja salibandyn MM-kisojen läheisyys koettiin ongelmaksi. Jos tällaista kilpailua medianäkyvyydessä haluttiin välttää, niin mikäs siinä, mutta jotenkin tuntuu että nyt meni lapsi pesuveden mukana...
"To most people solutions mean finding the answers. But to chemists solutions are things that are still mixed up."

User avatar
Devi
Ylläpito
Posts: 3179
Joined: 9.6.2004 20:17
Location: 00870
Contact:

Post by Devi » 3.3.2007 00:53

Noniin, päätimpä minäkin tulla mukaan keskustelemaan tästä muutoksesta.

Aluksi kun luin, että kisat pidettäisin joulukuussa, niin tuli kylmät väreet. Muistot siitä kun viime kesällä kävelin T-paidassa Globenin ulkopuolella, muuttuvat siihen että kävelisin lumihangessa. Yleisesti katsoen jokaisen lajin MM kisat ovat mielestäni parhaimmillaan kesällä. Kun tulee turisteja ympäri maailmaa seuraamaan huippu-urheilua, niin voidaan nytten ajatella esim. pakkaamista. On huomattavasti helpompaa lähteä matkaan, kun pitää vain pakata mukaan pari kappaletta T-paitoja, sekä jonkun takin pahan sään varalle. Talvella pitäisi taas ottaa toppatakit, mummon villasukat, sekä aina niin miehekkäät karvinen (Myös muu piirretty hahmo käy) pitkät kalsarit. Mitä vähemmän matkatavaraa on mukana, sen enemmän varmuutta reissaajalla on kun ei tarvitse huolehtia niin suuresta määrästä laukkuja.

Sitten jos otetaan jonkun suositumman lajin MM kisat, niin myös jumalattoman suuri määrä ihmisiä lähtevät lähimpään baarin terassille seuraamaan matsia saman mielisten ihmisten kanssa, tai että torilta voi seurata jätti-screeniltä miten oma joukkue pärjää. Huomattavasti mielekkäämpää edellä mainitut asiat on tehdä kesällä, kuin talvella. Salibandyssä tuo oli aika huono esimerkki, sillä arvokisat jäävät aika pienelle huomiolle (Oli ne sitten keväällä vai talvella, veikkaisin), eikö se ole ehkä se ykköslaji mitä baarista seurataan. Mutta kyllä tätä huippulajiakin joskus vielä katsotaan kauppatorilta, ja paikalla on yhtä paljon ihmisiä kun sillon kun Lordi piti euroviisu voittojuhlansa, hurraamassa kun Suomen salibandyn maajoukkue voittaa Ruotsin tiukan väännön jälkeen.

Sitten jos katsotaan ihan faktoja, mitkä olisivatkaan ne positiiviset, sekä negatiiviset asiat että kisat järjestetään joulukuussa?

+ Suurin, sekä ainoa(?) plussa on se, että joulukuussa on urheilurintamalla hiljaista, eli kisat saisivat astetta paremman näkyvyyden telkkarissa, sekä muissa medioissa.
- Kuten Rossu jo mainitsi, pelaajille jää huomattavasti vähemmän aikaa näyttää kyntensä, ja vakuuttaa että ovat MJ tasoa, sekä pelaajilla on varmasti todella raskasta, kun keskellä kuumaa treeni-kautta pitäisi siirtyä toisen joukkueen mukaan treenaamaan, reissaamaan ties minne, ja pelata läjä kovatasoisia pelejä, sieltä sitten takaisin omaan seura joukkueeseensa, ja vielä parit matsit ja sitten lomille.

"Uuden rytmityksen aikuisten MM-kisojen osalta halutaan tuovan parannusta sekä salibandyn medianäkyvyyteen että tiivistävän kilpailukautta." -salibandyliiga.fi

Mulla meni ohi, minkä takia halutaan tiivistää kilpailukautta? Eikö se onnistuisi ihan ilman mitään MM kisojakin..

-Väsynyt Devilli, sekavuudet laitetaan sen piikkiin..
Heja Heja Heja Warberg

Wesko
Posts: 920
Joined: 30.3.2006 12:54

Post by Wesko » 5.3.2007 15:19

Mulle se on ihan sama koska ne kisat on. Kattelen niitä kuitenki kotisohvalta ilman mitään kiirettä oli vuodenaika mikä tahansa. Saahan kisat kuitenkin enemmän median huomiota kun joulukuussa ei pahemmin mitään muita kisoja ole, ainakaan isompia. Ja jos MM-turnaus järjestettäisiin jossain etelässä kuten esim. naisten kisat Singaporessa niin ei ole mitään väliä onko joulu- vai heinäkuu :D Ei taida kuitenkaan olla ihan todennäköista, että miesten kisat järjestettäisiin jossain etelän maisemissa. :D junnut ja naiset ovat sitten ihan eri asia (huh mitä sontaa)

Nelson
Posts: 746
Joined: 27.12.2006 16:45

Re: Salibandyn MM-kisat joulukuussa

Post by Nelson » 26.7.2008 15:54

Ketä on menos paikanpäälle Prahaan kattelee? Ite ehkäpä meen

ebeli
Posts: 2841
Joined: 2.1.2008 21:14
Location: Pohjois-Haaga

Re: Salibandyn MM-kisat joulukuussa

Post by ebeli » 26.7.2008 17:59

Nelson wrote:Ketä on menos paikanpäälle Prahaan kattelee? Ite ehkäpä meen
itelläki kävi toi mielessä, mut ootan ehkä kuitenki 2010 kotikisoja ku nyt on muutenki reissailtu nii paljon et matkakassa ammottaa tyhjyyttään.
Yo Man Chicago ! (Blackhawks)

Zuuunas
Posts: 255
Joined: 18.6.2007 14:46
Location: Lappeenranta

Re: Salibandyn MM-kisat joulukuussa

Post by Zuuunas » 27.7.2008 21:30

Nelson wrote:Ketä on menos paikanpäälle Prahaan kattelee? Ite ehkäpä meen
ma tuun messii :wink:

User avatar
make
Posts: 2676
Joined: 26.11.2004 08:52
Contact:

Re: Salibandyn MM-kisat joulukuussa

Post by make » 28.7.2008 22:01

Kovasti tuossa on kysytty lähtemään. Finnair ei muuten lennä 13 päivä suoraan prahaan, lentää kyllä 12 ja 14 päivä, näin ainakin ymmärsin. Tallinnan kautta pääsee kuitenkin suoraan aika hyvin.

Itse en usko lähteväni, tuo joulukuu on niin huono aika, ettei duunista saa lomaa ja muutenkin joulut sun muut jo ovella kolkuttaa. Ja vieläkin ärsyttää ajatus mennä sinne tarpomaan loskassa kotosuomen loskan tilalle...
-Kun kaikki ajattelevat samalla tavalla, kukaan ei ajattele kovin paljon-
-Walter Lippman-

Nelson
Posts: 746
Joined: 27.12.2006 16:45

Re: Salibandyn MM-kisat joulukuussa

Post by Nelson » 29.7.2008 15:11

make wrote: Ja vieläkin ärsyttää ajatus mennä sinne tarpomaan loskassa kotosuomen loskan tilalle...
Mut mitä välii kun Suomi voittaa? :wink: :suomi:

säbäpelaaja
Posts: 56
Joined: 9.7.2006 12:29

Re: Salibandyn MM-kisat joulukuussa

Post by säbäpelaaja » 29.7.2008 17:14

Tuleeko näitä pelejä tv:stä? Urheilukanava ja Yle2? Ruotsin puolelta varmaanki tulee!
Toivottavasti olisi mahdollisuus nähdä kaikki pelit :)

Knt
Posts: 2608
Joined: 8.3.2007 18:59
Location: KERAVA!

Re: Salibandyn MM-kisat joulukuussa

Post by Knt » 29.7.2008 17:26

säbäpelaaja wrote:Tuleeko näitä pelejä tv:stä? Urheilukanava ja Yle2? Ruotsin puolelta varmaanki tulee!
Toivottavasti olisi mahdollisuus nähdä kaikki pelit :)
Yleltähän nää on yleensä tullu.
Vehve#91

Vile
Posts: 4230
Joined: 9.5.2006 15:55
Location: oulu
Contact:

Re: Salibandyn MM-kisat joulukuussa

Post by Vile » 29.7.2008 22:09

Veikkaisin että Yle näyttää tärkeimmät pelit suorina, Utv taas uusintoja ja ehkä jotain jämäpelejä tai koosteita otteluista/turnauksesta. Tää siis vaan minun veikkaus.

User avatar
make
Posts: 2676
Joined: 26.11.2004 08:52
Contact:

Re: Salibandyn MM-kisat joulukuussa

Post by make » 30.7.2008 19:05

>Vile< wrote:Veikkaisin että Yle näyttää tärkeimmät pelit suorina
Kyselin aiheesta ylen ohjelmapäivystäjältä
Hei.

Näyttääkö kakkonen salibandyn mm-kisoista otteluita joulukuussa?
Ja sain vastaukseksi
Hei, tällä hetkellä ei ole esitystietoja, mutta välitän toiveenne eteenpäin
ohjelmistosuunnittelun puolelle. Aurinkoista heinäkuun loppua!

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Ystävällisin terveisin
Ohjelmapäivystäjä
YLE TV Ohjelmapalaute
Joten lähetelkää ihmiset ohjelmatoiveita ylelle että näyttäisivät :)

Jos joku näin haluaa tehdä niin http://www.yle.fi/palaute/palaute.php Sieltä sitten liukuvalikosta valitsee osoitteeksi "ohjelmatoiveet"
-Kun kaikki ajattelevat samalla tavalla, kukaan ei ajattele kovin paljon-
-Walter Lippman-

Post Reply