Pelaajaporssi.Net - Salibandy.Org

Kaikki ajat ovat UTC + 2 tuntia [ DST ]
Aloita uusi ketju Vastaa viestiin  [ 47 viestiä ]  Mene sivulle 1, 2, 3, 4  Seuraava
Kirjoittaja Viesti
ViestiLähetetty: 1.3.2007 15:52 
Poissa

Liittynyt: 10.5.2006 15:24
Viestit: 534
Paikkakunta: Oulu
Lainaa:
Salibandyn kansainväliseen kilpailukalenteriin tulee merkittäviä muutoksia vuodesta 2008 alkaen. Aiemmin toukokuussa pelatut miesten ja naisten MM-kisat pelataan jatkossa joulukuun alkupuolella.

Kansainvälisen salibandyliiton piirissä keskustelua aikuisten MM-turnauksen siirtämisestä on käyty jo pidempään. Toukokuun lopulla pelattavat MM-kisat ovat sijoittuneet muiden kansainvälisten arvokisojen läheisyyteen, mikä on vähentänyt salibandyn huomioarvoa mediassa. MM-kilpailuiden ajankohta on myös pitkittänyt kilpailukautta turhan pitkälle kevääseen.

Salibandyssa miesten MM-kisat pelataan parillisina ja naisten MM-kisat parittomina vuosina. Miesten MM-kisat pelataan joulukuussa ensimmäisen kerran vuonna 2008 Prahassa.

Uudistus ulottuu myös seurajoukkueiden Euroopan Cupin lopputurnaukseen, joka siirtyy tammikuusta lokakuuhun. Myös alle 19-vuotiaiden tyttöjen ja poikien MM-kisat pelataan jatkossa marraskuun sijasta toukokuun alussa.

IS

_________________
Tuurilla ne laivatki seilaa


Ylös
 Profiili  
 
 Viestin otsikko:
ViestiLähetetty: 1.3.2007 23:55 
Poissa

Liittynyt: 7.12.2004 09:25
Viestit: 55
Paikkakunta: Oulu
Itse kyllä oisin pitänyt noi aikuisten MM kisojen ajankohdan enallaan koska onhan se keväällä ihan eri fiilis kun alkaa olemaan lämminta ja kesä on tulollaan seurata oman lajin MM-kisoja kun tulevaisuudessa keskellä kaamosta talvella.

_________________
Fättis


Ylös
 Profiili  
 
 Viestin otsikko:
ViestiLähetetty: 2.3.2007 08:51 
Poissa
Avatar

Liittynyt: 26.11.2004 08:52
Viestit: 2676
Samoilla linjoilla olen kuin Raik, joulukuussa vuosi lähenee loppuuan ja kiireet monella sen mukaiset, tulevat juhlapyhät myös sekoittaa ihmisten normaalirytmiä.

Tai ehkä se vaan tuntuu itsestä siltä että joulukuu on vuoden kiireisimpiä kuukausia, jolloin ei todellakaan ole aikaa keskittyä urheilun seuraamiseen.
Mediaahan tuossa haettiin ja se lienee totta,että medialla on enemmän resursseja aiheesta kirjoittaa silloin, koska muuta ei tapahdu. Kai joku on sen laskenut, että silloin ihmiset jaksaisi sankoin joukoin lähteä lajin pariin vaikkapa prahaan katsomaan matseja...joulukuussa.

Keväällä nuo matkathan tietty tarkoitti sitä että silloin on aikaa tutustua myös paikalliseen kulttuuriin, kun on jo lämmin ja muutenkin mukavan leppoisa fiilis piiiitkän talven jälkeen. Mielenkiintoista nähdä matkustelu innon kehitys Prahan kisoissa 2008.

_________________
-Kun kaikki ajattelevat samalla tavalla, kukaan ei ajattele kovin paljon-
-Walter Lippman-


Ylös
 Profiili  
 
 Viestin otsikko:
ViestiLähetetty: 2.3.2007 12:21 
Poissa

Liittynyt: 28.6.2005 15:07
Viestit: 219
Paikkakunta: Helsinki
Suunnitelmissa oli tosiaan lähteä Prahaan katsomaan kisoja, mutta omalta kohdalta täytyy sanoa että voi mennä nyt suunnitelmat uusiksi... Ihan töidenkin kannalta voi olla vaikeampaa saada lomaa, edes muutamaa päivää, jos lähtisi ns. pidennetty viikonloppu-kaavalla liikkeelle, koska loppuvuotta kohden nuo deadlinet tuppaa kasautumaan. Ja kuten aiemmatkin kirjoittajat kommentoivat, kyllähän kisatunnelmaan pääsee paremmin leppoisassa kevätsäässä kuin pimeimpään loska-aikaan.

Mitähän mieltä pelaajat ja valmentajat itse ovat asiasta? Tämä järjestely muuttaa aika lailla joukkueiden valmistatumista arvokisavuonna, koska huippukuntopiikkejä pitäisi olla maajoukkuepelaajilla kaksi: Ensin joulun aikaan MM-kisat ja sitten keväällä vielä kansalliset pleijarit. Lisäksi kun kisat osuvat keskelle seurajoukkueiden parasta treenikautta, vaikeuttaa se mj-pelaajien keskittymistä omiin peleihin ja toisaalta voi rajoittaa maajoukkueen yhteistä harjoitusaikaa. Joukkueen rakentamiseen jää vähemmän aikaa, kun pelaajien pitää ehtiä näyttämään kyntensä ja olemaan terävimmillään jo syyskaudella. Jos entinen järjestelmä venytti kautta kevätpuolella, luulen että tällä tavalla pelaajien treenikautta täytyy venyttää sitten sieltä toisesta päästä.

Liiton tiedotteen mukaan aloite oli tullut ns. jääkiekkomailta, eli ilmeisesti jääkiekon ja salibandyn MM-kisojen läheisyys koettiin ongelmaksi. Jos tällaista kilpailua medianäkyvyydessä haluttiin välttää, niin mikäs siinä, mutta jotenkin tuntuu että nyt meni lapsi pesuveden mukana...

_________________
"To most people solutions mean finding the answers. But to chemists solutions are things that are still mixed up."


Ylös
 Profiili  
 
 Viestin otsikko:
ViestiLähetetty: 3.3.2007 00:53 
Poissa
Ylläpito
Avatar

Liittynyt: 9.6.2004 20:17
Viestit: 3180
Paikkakunta: 00870
Noniin, päätimpä minäkin tulla mukaan keskustelemaan tästä muutoksesta.

Aluksi kun luin, että kisat pidettäisin joulukuussa, niin tuli kylmät väreet. Muistot siitä kun viime kesällä kävelin T-paidassa Globenin ulkopuolella, muuttuvat siihen että kävelisin lumihangessa. Yleisesti katsoen jokaisen lajin MM kisat ovat mielestäni parhaimmillaan kesällä. Kun tulee turisteja ympäri maailmaa seuraamaan huippu-urheilua, niin voidaan nytten ajatella esim. pakkaamista. On huomattavasti helpompaa lähteä matkaan, kun pitää vain pakata mukaan pari kappaletta T-paitoja, sekä jonkun takin pahan sään varalle. Talvella pitäisi taas ottaa toppatakit, mummon villasukat, sekä aina niin miehekkäät karvinen (Myös muu piirretty hahmo käy) pitkät kalsarit. Mitä vähemmän matkatavaraa on mukana, sen enemmän varmuutta reissaajalla on kun ei tarvitse huolehtia niin suuresta määrästä laukkuja.

Sitten jos otetaan jonkun suositumman lajin MM kisat, niin myös jumalattoman suuri määrä ihmisiä lähtevät lähimpään baarin terassille seuraamaan matsia saman mielisten ihmisten kanssa, tai että torilta voi seurata jätti-screeniltä miten oma joukkue pärjää. Huomattavasti mielekkäämpää edellä mainitut asiat on tehdä kesällä, kuin talvella. Salibandyssä tuo oli aika huono esimerkki, sillä arvokisat jäävät aika pienelle huomiolle (Oli ne sitten keväällä vai talvella, veikkaisin), eikö se ole ehkä se ykköslaji mitä baarista seurataan. Mutta kyllä tätä huippulajiakin joskus vielä katsotaan kauppatorilta, ja paikalla on yhtä paljon ihmisiä kun sillon kun Lordi piti euroviisu voittojuhlansa, hurraamassa kun Suomen salibandyn maajoukkue voittaa Ruotsin tiukan väännön jälkeen.

Sitten jos katsotaan ihan faktoja, mitkä olisivatkaan ne positiiviset, sekä negatiiviset asiat että kisat järjestetään joulukuussa?

+ Suurin, sekä ainoa(?) plussa on se, että joulukuussa on urheilurintamalla hiljaista, eli kisat saisivat astetta paremman näkyvyyden telkkarissa, sekä muissa medioissa.
- Kuten Rossu jo mainitsi, pelaajille jää huomattavasti vähemmän aikaa näyttää kyntensä, ja vakuuttaa että ovat MJ tasoa, sekä pelaajilla on varmasti todella raskasta, kun keskellä kuumaa treeni-kautta pitäisi siirtyä toisen joukkueen mukaan treenaamaan, reissaamaan ties minne, ja pelata läjä kovatasoisia pelejä, sieltä sitten takaisin omaan seura joukkueeseensa, ja vielä parit matsit ja sitten lomille.

"Uuden rytmityksen aikuisten MM-kisojen osalta halutaan tuovan parannusta sekä salibandyn medianäkyvyyteen että tiivistävän kilpailukautta." -salibandyliiga.fi

Mulla meni ohi, minkä takia halutaan tiivistää kilpailukautta? Eikö se onnistuisi ihan ilman mitään MM kisojakin..

-Väsynyt Devilli, sekavuudet laitetaan sen piikkiin..

_________________
Heja Heja Heja Warberg


Ylös
 Profiili  
 
 Viestin otsikko:
ViestiLähetetty: 5.3.2007 15:19 
Poissa

Liittynyt: 30.3.2006 12:54
Viestit: 921
Mulle se on ihan sama koska ne kisat on. Kattelen niitä kuitenki kotisohvalta ilman mitään kiirettä oli vuodenaika mikä tahansa. Saahan kisat kuitenkin enemmän median huomiota kun joulukuussa ei pahemmin mitään muita kisoja ole, ainakaan isompia. Ja jos MM-turnaus järjestettäisiin jossain etelässä kuten esim. naisten kisat Singaporessa niin ei ole mitään väliä onko joulu- vai heinäkuu :D Ei taida kuitenkaan olla ihan todennäköista, että miesten kisat järjestettäisiin jossain etelän maisemissa. :D junnut ja naiset ovat sitten ihan eri asia (huh mitä sontaa)


Ylös
 Profiili  
 
ViestiLähetetty: 26.7.2008 15:54 
Poissa

Liittynyt: 27.12.2006 16:45
Viestit: 746
Ketä on menos paikanpäälle Prahaan kattelee? Ite ehkäpä meen


Ylös
 Profiili  
 
ViestiLähetetty: 26.7.2008 17:59 
Poissa

Liittynyt: 2.1.2008 21:14
Viestit: 2842
Paikkakunta: Pohjois-Haaga
Nelson kirjoitti:
Ketä on menos paikanpäälle Prahaan kattelee? Ite ehkäpä meen

itelläki kävi toi mielessä, mut ootan ehkä kuitenki 2010 kotikisoja ku nyt on muutenki reissailtu nii paljon et matkakassa ammottaa tyhjyyttään.

_________________
Yo Man Chicago ! (Blackhawks)


Ylös
 Profiili  
 
ViestiLähetetty: 27.7.2008 21:30 
Poissa

Liittynyt: 18.6.2007 14:46
Viestit: 255
Paikkakunta: Lappeenranta
Nelson kirjoitti:
Ketä on menos paikanpäälle Prahaan kattelee? Ite ehkäpä meen


ma tuun messii :wink:


Ylös
 Profiili  
 
ViestiLähetetty: 28.7.2008 22:01 
Poissa
Avatar

Liittynyt: 26.11.2004 08:52
Viestit: 2676
Kovasti tuossa on kysytty lähtemään. Finnair ei muuten lennä 13 päivä suoraan prahaan, lentää kyllä 12 ja 14 päivä, näin ainakin ymmärsin. Tallinnan kautta pääsee kuitenkin suoraan aika hyvin.

Itse en usko lähteväni, tuo joulukuu on niin huono aika, ettei duunista saa lomaa ja muutenkin joulut sun muut jo ovella kolkuttaa. Ja vieläkin ärsyttää ajatus mennä sinne tarpomaan loskassa kotosuomen loskan tilalle...

_________________
-Kun kaikki ajattelevat samalla tavalla, kukaan ei ajattele kovin paljon-
-Walter Lippman-


Ylös
 Profiili  
 
ViestiLähetetty: 29.7.2008 15:11 
Poissa

Liittynyt: 27.12.2006 16:45
Viestit: 746
make kirjoitti:
Ja vieläkin ärsyttää ajatus mennä sinne tarpomaan loskassa kotosuomen loskan tilalle...

Mut mitä välii kun Suomi voittaa? :wink: :suomi:


Ylös
 Profiili  
 
ViestiLähetetty: 29.7.2008 17:14 
Poissa

Liittynyt: 9.7.2006 12:29
Viestit: 56
Tuleeko näitä pelejä tv:stä? Urheilukanava ja Yle2? Ruotsin puolelta varmaanki tulee!
Toivottavasti olisi mahdollisuus nähdä kaikki pelit :)


Ylös
 Profiili  
 
ViestiLähetetty: 29.7.2008 17:26 
Poissa

Liittynyt: 8.3.2007 18:59
Viestit: 2610
Paikkakunta: KERAVA!
säbäpelaaja kirjoitti:
Tuleeko näitä pelejä tv:stä? Urheilukanava ja Yle2? Ruotsin puolelta varmaanki tulee!
Toivottavasti olisi mahdollisuus nähdä kaikki pelit :)
Yleltähän nää on yleensä tullu.

_________________
Vehve#91


Ylös
 Profiili  
 
ViestiLähetetty: 29.7.2008 22:09 
Poissa

Liittynyt: 9.5.2006 15:55
Viestit: 4231
Paikkakunta: oulu
Veikkaisin että Yle näyttää tärkeimmät pelit suorina, Utv taas uusintoja ja ehkä jotain jämäpelejä tai koosteita otteluista/turnauksesta. Tää siis vaan minun veikkaus.


Ylös
 Profiili  
 
ViestiLähetetty: 30.7.2008 19:05 
Poissa
Avatar

Liittynyt: 26.11.2004 08:52
Viestit: 2676
>Vile< kirjoitti:
Veikkaisin että Yle näyttää tärkeimmät pelit suorina


Kyselin aiheesta ylen ohjelmapäivystäjältä
Lainaa:
Hei.

Näyttääkö kakkonen salibandyn mm-kisoista otteluita joulukuussa?


Ja sain vastaukseksi

Lainaa:
Hei, tällä hetkellä ei ole esitystietoja, mutta välitän toiveenne eteenpäin
ohjelmistosuunnittelun puolelle. Aurinkoista heinäkuun loppua!

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Ystävällisin terveisin
Ohjelmapäivystäjä
YLE TV Ohjelmapalaute


Joten lähetelkää ihmiset ohjelmatoiveita ylelle että näyttäisivät :)

Jos joku näin haluaa tehdä niin http://www.yle.fi/palaute/palaute.php Sieltä sitten liukuvalikosta valitsee osoitteeksi "ohjelmatoiveet"

_________________
-Kun kaikki ajattelevat samalla tavalla, kukaan ei ajattele kovin paljon-
-Walter Lippman-


Ylös
 Profiili  
 
Näytä viestit ajalta:  Järjestä  
Aloita uusi ketju Vastaa viestiin  [ 47 viestiä ]  Mene sivulle 1, 2, 3, 4  Seuraava

Kaikki ajat ovat UTC + 2 tuntia [ DST ]


MAINOS


Haluatko mainostaa tässä? Ota yhteyttä smuli(at)salibandy.org

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 3 vierailijaa


Et voi kirjoittaa uusia viestejä
Et voi vastata viestiketjuihin
Et voi muokata omia viestejäsi
Et voi poistaa omia vestejäsi
Et voi lähettää liitetiedostoja.

Etsi tätä:
Hyppää:  
cron
POWERED_BY
Käännös, Lurttinen, www.phpbbsuomi.com