Salibandyjoukkueen perustaminen

Yleistä keskustelua salibandysta.
Post Reply
Sissikepukka
Posts: 11
Joined: 11.3.2010 22:58

Salibandyjoukkueen perustaminen

Post by Sissikepukka » 15.3.2010 14:54

5. divariin kaveriporukalla suunnitellaan joukkuetta ja muutamia kysymyksiä olisi.

Kuinka vaikeaa on sponsoreiden saanti ja minkä suuruinen olisi sopiva summa pyydettäessä sponsorointiapua?
Voiko jostain hakea avustuksia?
Muita keinoja saaha joukkueelle rahaa?

Jos kaveriporukalla liittyy sarjaan niin pitääkö itse perustaa seura/yhdistys kaikkineen hallituksineen jos ei liity mihinkään seuraan/yhdistykseen?

Voiko sarjaan ilmottaa joukkueen nimeksi eri nimen kuin seuran/yhdistyksen nimen?

Säännöissä ei mainita mitään peliasujen materiaalista, voiko materiaali olla mitä vain ja mistä materiaalista peliasut kannattaisi olla? Tavalliset t-paidat taitaa olla epäkäytönnöllisiä kun kastuvat hiestä ja turnausmuotoisissa peleissä eivät varmasti ole käytännöllisiä.

jeejee
Posts: 536
Joined: 18.7.2003 23:51

Re: Salibandyjoukkueen perustaminen

Post by jeejee » 15.3.2010 22:00

Sissikepukka wrote:5. divariin kaveriporukalla suunnitellaan joukkuetta ja muutamia kysymyksiä olisi.

Kuinka vaikeaa on sponsoreiden saanti ja minkä suuruinen olisi sopiva summa pyydettäessä sponsorointiapua?
Muita keinoja saaha joukkueelle rahaa?
Sponsoreintien saanti on kiinni ensisijaisesti omasta aktiivisuudesta. Omassa seurassa on ollut muutama aktiivinen kaveri jotka ovat sponssimyyntiä hyvällä menestyksellä hoitaneet, parhaimmillaan puolet alasarjajengin budjetista on tullut muualta kuin pelaajien pussista.

Sponsorisummien määrä riippuu siitä mitä myydään ja kuka ostaa. Meillä hintahaitari on ollut 50EUR ( pieni nettibanneri) - 2500EUR (uudet pelipaidat painatuksineen + muuta).

Sponsorointihan voi olla muutakin kuin rahallista tukea: Saunatilat, pikkubussi lainaan pelireissulle, varustehankintoja, jne.

Rahaa voi hankkia vaikka järjestämällä turnauksia, tekemällä talkoita, myymällä kirpputorilla tms. Omia kausimaksuja saa helposti peitettyä ryhtymällä erotuomariksi.

Yksi käytännön vinkki: Kannattaa tarkkaan selvittää mihin joukkue on valmis sitoutumaan. Hyvä talkookeikka muuttuu helvetiksi jos paikalle ei tule kuin pari jäsentä. Tai satasen paitamainos ei paljon lämmitä jos painaminen aiheittaa 300 EUR kulut.
Sissikepukka wrote:Voiko jostain hakea avustuksia?
Avustuksia voi anoa kunnalta, seurakunnalta, mummolta tai mistä tahansa mitä vain keksii pyytää. Tosin avustuksien saaminen on vaikeaa ellei ole runsasta junioritoimintaa tms. Oma seura on saanut joitakin muodollisia avustuksia kunnalta kun ollaan järjestetty paikallista salibandyturnausta.
Sissikepukka wrote:Jos kaveriporukalla liittyy sarjaan niin pitääkö itse perustaa seura/yhdistys kaikkineen hallituksineen jos ei liity mihinkään seuraan/yhdistykseen?
Kyllä. Sarjaan ilmoittautumisen ehtona on seuran jäsenyys Salibandyliitossa.
Sissikepukka wrote:Voiko sarjaan ilmottaa joukkueen nimeksi eri nimen kuin seuran/yhdistyksen nimen?
Voi, mutta siitä pitää maksaa muodollinen kirjaamismaksu. Yksityiskohdista saa lisätietoja oman alueen Salibandyliiton toimistolta.

Sissikepukka
Posts: 11
Joined: 11.3.2010 22:58

Re: Salibandyjoukkueen perustaminen

Post by Sissikepukka » 23.3.2010 16:34

Kiitoksia jeejee:lle kovasti vastauksista ja vinkeistä.

sam
Posts: 223
Joined: 4.5.2009 16:16

Re: Salibandyjoukkueen perustaminen

Post by sam » 23.3.2010 17:53

Meilläkin alkaa kohta tuo joukkueen perustaminen. Ei siis seuran, mutta seura on pieni eikä hoida asioita loistavasti, joten aika paljon pitää tehdä kumminkin.

Isoin asiahan on meillä noi salivuorot. Niiden saaminen on vaikeaa, ja kallista. Jos ne on hoidossa niin ootte jo hyvällä mallilla. Sitten ne laidat pitää tietenkin hommata, jos niitä ei oo. Siinäkin voi olla hommaa. Meillä onneksi kunta lainaa maksutta.

Entisessä seurassa sponsorijuttuja oli mm. tällasia: asut pyydettiin suoraan hommaamaan, eli niihin tuli pieni mainos, mutta saatiin ilmaseks. Suosittelen kysymistä suoraan firmoilta viittivätkö hommata asut. Sitte laitamainoksista pyydettiin satanen/vuosi ja sponsori itte joutu painattamaan, tai hommaamaan tarran (helpompi vaihtoehto). Asuja ja varusteita saa hyvin jopa ilmaseksi. Sitten jossakin on kuulemma niin, että pienellä sponsoroinnilla saa nimensä nettisivuille, eli siitä nyt ei ainakaan oo mitään haittaa, saa vaan ilmasta rahaa.

Kunnalta meillä saa avustuksia, myös salivuokriin. Riippuu tietenkin kaupungista.

Niin ja se karkkimyynti, eli kakkutukun vai mikä se nyt on, niin sillähän saa melko helposti rahaa. Ajoissa ennen joulua myy vaan joulukarkkeja, helppoa rahaa. Myös ottelutapahtumissa voi myydä jotain, jos siis kotipelejä aiotte järjestää, eikä hallissa ole kioskia.

Sissikepukka
Posts: 11
Joined: 11.3.2010 22:58

Re: Salibandyjoukkueen perustaminen

Post by Sissikepukka » 27.3.2010 02:26

Salivuorot on ihan hyvillä mallilla kun on tarpeeksi pieni kunta. Kaukalokin on, tosin pienehkö.

Tällä hetkellä pahin hidaste on rahan tarve, sitä pitäisi jostain taikoa. Meillä ei ole vielä seuraa niin turha vielä mistään kyselläkkään rahaa.

Toinen pulma on että mistä saisi halvalla paitoja. Usein miten löytyy paitoja jotka maksaa 20e/kpl. Siihen vielä shortsit niin liikaa on maksamista. Mistähän saisi peliasuja alle 20e?

User avatar
make
Posts: 2676
Joined: 26.11.2004 08:52
Contact:

Re: Salibandyjoukkueen perustaminen

Post by make » 16.4.2010 11:42

Kannattaa googletella vaikka "peliasut" hakusanalla. Alle 20€ paitaa löytyy aika helpostikkin, esim primatexillä. Ensin kannattaa kuitenkin perusta se joukkue ja yrittää sitten löytää sitä sponssia niille peliasuille.

Paikalliset yritykset saattavat innostua tukemaan oman kylän poikia esim. peliasujen muodossa. Hintaahan koko paketillekkaan ei tuli juuri tonnia enempää vaikka ottaisi veskan kamatkin samaan läjään tukijan painatuksilla.

Kannattaa aina esittää se mitä oikeasti tarvitsee ja siitä olla valmis sitten tinkimään, kuten esim. ne veskan kamat jolloin hinta pienenee oleellisesti
-Kun kaikki ajattelevat samalla tavalla, kukaan ei ajattele kovin paljon-
-Walter Lippman-

Sissikepukka
Posts: 11
Joined: 11.3.2010 22:58

Re: Salibandyjoukkueen perustaminen

Post by Sissikepukka » 26.4.2010 01:46

Mikä muilla joukkueilla on yleensä käytäntö peliasujen omistussuhteesta? Peliasut joukkueen omaisuutta vai peliasut pelaajille omaksi? Tieten sillon jos pelaajat ite maksaa asuista niin silloin pelaajille omaksi mutta mikä on muilla käytäntö jos seura ite maksaa asut? Itse ainakin olen sillä kantilla että seuran ostaessa asut ne myös ovat seuran omaisuutta.

Pitkät sukat ei ilmeisesti tänä vuonna ole divaripeleissä pakolliset, pitääkö kaikilla silti olla saman väriset sukat?

Sawow
Posts: 179
Joined: 29.10.2006 22:08
Location: Hyvinkää

Re: Salibandyjoukkueen perustaminen

Post by Sawow » 26.4.2010 09:14

Sissikepukka wrote: Pitkät sukat ei ilmeisesti tänä vuonna ole divaripeleissä pakolliset, pitääkö kaikilla silti olla saman väriset sukat?
Virallisesti muistaakseni pitää, mutta käytännössä ei. Eli ei tuomarit siihen puutu jos puolella joukkueella on mustat ja puolella valkoiset urheilusukat.

hkr03
Posts: 1
Joined: 15.6.2010 11:26

Re: Salibandyjoukkueen perustaminen

Post by hkr03 » 15.6.2010 11:48

Kunnalta kannattaa aina koittaa hakea tukea. Sponsoreiden hankinnassa kannattaa käyttää kaikki pelaajien suhteet firmoihin hyväksi, ja aluksi ainakin pyytää vain pientä sponssia, niin firmojen kynnys tukea on matalampi. Me olemme keränneet rahaa paljon FaniManin kautta. Se on osoittautunut hyväksi varainhankintakeinoksi Katso tästä Tietty, niin kuin joku jo mainitsikin, kannattaa jutella porukan kanssa, kuinka paljon jokainen on valmis sitoutumaan rahan keräämiseen.

Sissikepukka
Posts: 11
Joined: 11.3.2010 22:58

Re: Salibandyjoukkueen perustaminen

Post by Sissikepukka » 15.7.2010 14:46

Mistä saa hyvän suomenkielisen kotisivupalvelun josta saa mainokset pois ja saa mainostaa omia sponsoreita? Joillakin sivustoilla tuo omien sponssien mainostaminen on kiellettyä.

User avatar
make
Posts: 2676
Joined: 26.11.2004 08:52
Contact:

Re: Salibandyjoukkueen perustaminen

Post by make » 17.7.2010 15:31

Sissikepukka wrote:Mistä saa hyvän suomenkielisen kotisivupalvelun josta saa mainokset pois ja saa mainostaa omia sponsoreita? Joillakin sivustoilla tuo omien sponssien mainostaminen on kiellettyä.
Esim. salibandy-org käyttää nebulaa. Palvelu on tietty maksullinen, mutta ainakaan itse en tiedä mitään ilmaista mestaa jossa ei olisi jotain "koukkua" takana.

http://www.nebula.fi
-Kun kaikki ajattelevat samalla tavalla, kukaan ei ajattele kovin paljon-
-Walter Lippman-

Urho Puuma
Posts: 1
Joined: 26.7.2010 14:40

Re: Salibandyjoukkueen perustaminen

Post by Urho Puuma » 28.7.2010 07:29

Pelipaidoista on vielä ehdottomasti mainittava omien hyvien kokemusten perusteella Errea. http://www.errea.fi Ei kannata sivujen ulkonäön antaa hämätä, todella hyvää ja joustavaa palvelua.

Meillekin on luvattu nykyisten pelipaitojen saatavuus niin pitkäksi aikaa kun paitamalli on mallistossa mukana. Vähintään vuoteen 2012 asti ja paitoja saa tilattua vaikka yhden kerrallaan jos tulee tarvetta.

Pelipaita+shortsit logon ja numeron painatuksineen jäi reilusti alle 30 euron...

Jarkkuli
Posts: 47
Joined: 15.12.2010 21:28
Location: @Joensuu

Re: Salibandyjoukkueen perustaminen

Post by Jarkkuli » 2.10.2012 05:17

Moro!

Meillä olisi myös kaveriporukalla mielessä seuran perustaminen. Sellaista ajattelin kysyä, että kun perustaa seuran ja ei lähde heti mihinkään sarjaan pelaamaan niin tarvitseeko silloin maksaa mitään muita maksuja kuin tuo seuran rekisteröinti?

Yksi kaveri sanoi, että pitäisi silti lisenssit maksaa, onko näin?

Kiitos jo etukäteen vastauksista.
-Jarkkuli

Post Reply