Maalivahdin oheisharjoittelu

Yleistä keskustelua salibandysta.
Post Reply
msil
Posts: 29
Joined: 17.8.2010 21:09

Maalivahdin oheisharjoittelu

Post by msil » 18.8.2016 07:10

Muutaman vuoden tauon jälkeen oli aika palata tolppien väliin, ja parin kuukauden jälkeen se on ollut helkatin kivaa. Lähtötaso täysin liikuntaa harrastamattomana oli mitä oli, ja kovasti saa paiskia töitä että nousee lihaksiston ja liikkuvuuden osalta sellaiselle tasolle että itse olisi tyytyväinen. Näihinhän ratkaisuna on oheisharjoittelu jota kotona tuleekin tehtyä.

Mulla oheisreeniä on oikeastaan kolmessa kategoriassa. Ykkösenä on ihan perus lihaskuntoharjoitteet kotona, teen vatsa- ja selkälihaksia jotta keskivartalon lihakset kehittyisivät sille tasolle mitä maalissa tarvitaan. Toinen on notkeusharjoitukset, venyttelen lähinnä jalkoja tai teen joogaa, riippuen fiiliksestä ja jaksamisesta, nivuset pitäisi saada auki vähintään 120 asteen kulmaan. Kolmantena koordinaatioharjoitukset, jotka toteutan heittelemällä palloa seinään eri tavoilla. Yksi reaktionopeutta kehittävä on olla vajaan metrin päässä seinästä, heittää pallo seinään silmät kiinni ja avata ne kun kuulee äänen osumasta. Tällä tavoittelen reaktionopeutta sille tasolle että maskivetoihinkin saa edes jotain eteen. Joskus myös heittelen palloa seinän kautta ihan pallotuntuman parantamiseksi.

Millaisia harjoitteita te teette kotona tai muuten reenien ulkopuolella? Kiinnostaisi kovasti tietää ja saada ideoita oman oheisharjoitusrepertuaarin laajentamiseksi.

Post Reply