Right-puoliset sentterit??

Yleistä keskustelua salibandysta.
Post Reply
Talisman
Posts: 2
Joined: 4.5.2015 20:22

Right-puoliset sentterit??

Post by Talisman » 4.5.2015 20:31

Mistä johtuu että yleensä kaikki sentterit ovat kätisyydeltään leftejä??. johtuuko se siitä että yleensä kaikki jotka soveltuvat senttereiksi niin ovat leftejä!!. onko kysymys myös siitä että yleensä right puolelta ampuvat laitetaan viisikossa vasemman hyökkääjän/pakin paikalle että viisikossa kätisyydet täsmää!!.

yksinine
Posts: 125
Joined: 23.10.2011 19:05

Re: Right-puoliset sentterit??

Post by yksinine » 4.5.2015 22:04

Mitään varsinaisia faktoja en asiasa pysty antamaan mutta näin "harraste valmentajana" jaetaan omia näkemyksiä.
Jos mietitään sentterin pelipaikkaa ja kätisyyttä on se ja sama onko sentteri left/right, mitään hyötyä et kätisyydellä saa. Muut pelipaikat ovatkin sitten jo sellaisia missä kätisyydellä saadaan hyötyä (esim laukaisukulmiin). Tästä päästäänkin siihen että rightejä on suhteessa vähän leftin puoleisiin pelaajiin, jolloin kätisyyksistä otetaan hyöty ensiksi ja sitten katsotaan mitä kätisyyksiä sinne sentterin tontille jää.
No onhan näissäkin muuttujia olemassa kuten miten kenttäkoostumukset toimii keskenään jne... Omassakin peliporukassa laidoilla ollut leftit ja keskellä righti, tämä taas johtuen siitä että vasemmassa laidassa on ollut kentän rakentavin pelaaja ja laidassa saa enemmän tilaa kuin keskellä. Mutta pää osin tuossakin kentässä sentteri on hakeutunut vasemmalle...
Kyllähän noita rightin puoleisia pelaajia saisi olla useampi omassakin porukassa mutta kun pelaajien taso on mitä on niillä rightin kavereilla mitä siihen porukkaan saisi niin parempi pelata lefteillä ;)

Post Reply