Maalivahdin ABC...

Yleistä keskustelua salibandysta.
Post Reply
PEKKOf
Posts: 7
Joined: 17.2.2015 17:21

Maalivahdin ABC...

Post by PEKKOf » 17.2.2015 17:33

Terve, tossa menin mv kamoihin sijottamaan pitkän pennin. joskus junnuna tuli oltua enemmänkin maalissa,mut nyt tuntuu punanen lanka olevan vähän kateissa. Varsinkin niissä polven korkusissa kudeissa, niille ei tunnu mitään kerkeävän tekemään. pidin aluksi käsiä aika yläviistossa jonka jälkeen laskin alemmas ja rupes noita polven korkusii kutei jäämään kiinni mut ylänurkkaan ei tunnu millään kerkeävän sit taas. taitaa tärkeintä olla tuo että peittäis mahdollisimman suuren osan vaan maalista. ja mitenkä jalat pidätte? ns V mallisesti vai V ylösalasin vai jätätte pienen raon putkiin?

kyllähä tuo rupee jo parin kerran jälkeen taas jotenkin sujumaan, mutta laittakaa ihmeessä vähän vinkkiä tulemaan käsien asennoista ja jaloista etc..

User avatar
Timpsi
Posts: 37
Joined: 3.1.2008 11:07
Location: Malmö

Re: Maalivahdin ABC...

Post by Timpsi » 18.2.2015 13:43

Käsien asentohan riippuu siitä, miten kaukaa pallo on tulossa; nyrkkisääntönä, mitä lähempää, sitä alemmas.
Jalkojen asentokin lähtee ihan siitä, onko pallo laidassa, keskellä, alueen kulmalla vai missä. Putket kuitenkin aina tavalla tai toisella kiinni.

Alla on pari maalivahtiopasta ja hyvää perusasentovideota (etenkin jälkimmäinen video antaa hyvää vinkkiä!). Näillä pitäisi päästä jo hyvään alkuun.

- Jadbergin maalivahtiopas
- SSBL:n maalivahtiopas 2008

Pari videota:
- https://www.youtube.com/watch?v=E4dgAiZ6EZ0
- https://www.youtube.com/watch?v=aPzuhlVJ68U

substitute
Posts: 11
Joined: 13.11.2014 20:23

Re: Maalivahdin ABC...

Post by substitute » 17.4.2015 00:05

Muistan ehkä pari vuotta sitten katsoneeni hyviä pätkiä, joissa käytiin läpi maalivahtipeliä. Oliskohan liittynyt siihen Elixir-ohjelmaan tai johonkin vastaavaan. Joku ns. kuuluisa pelaaja ja maalivahti niissä oli, ihan suomalaisia siis. Jos joku tietää mitä haen ja tietää mistä videot nykyään löytää, niin kertokaa ihmeessä.

EDIT: Kyseessä Mikko Kohosen ja Jarno Ihmeen videot Elixirissä. Aiheet ja kuolleet linkit löytyy esim. täältä http://flob.ayy.fi/linkit/videot.html .

Post Reply