Page 1 of 5

Harjoittelukentän rakentaminen

Posted: 1.1.2014 22:45
by huollettava
EDIT. Kuvien linkit korjattu toimiviksi.

Empä löytänyt netistä minkäänlaista vastaavaa rakennusprojektia, joten pistän tarinan tänne. Ehkäpä siitä on apua jonkulle oman harrastetilan rakentamiseen.

Rakennus on vanha hevostalli, joka jäi n. vuosi sitten tyhjäksi isäukon lopetettua harrastuksensa muutaman hieman suuremman kirurgisen toimenpiteen vuoksi. Rakennus on kuitenkin pidettävä lämpimänä, koska siellä on vesipiste, eikä se nyt ainakaan rakennuksen kuntoa huononna. Tilaa on kokonaisuudessaan n. 180m2, mutta se on karsinoiden ja eritasossa olevien lattioiden vuoksi aika epäkäytännöllinen. Lisäksi keskellä rakennusta on yhden karsinan kokoinen vanha rakennus, josta isä aikanaan alkoi harrastustaan laajentamaan. Vanhemmat lapseni, 13v. likka ja 11v. poju ovat molemmat säbän harrastajia, tosin likan harraste on vaakalaudalla vuoden kestäneiden kovien polvikipujen ja ehdottoman treenikiellon vuoksi. Tuossa syksyn pimetessä sain idean tästä omasta harrastetilasta, kun matkaa oikealle säbähallille on kymmenisen kilometriä, eikä oikein raaski päästää tota poikaa pyöräilemään sinne enää pimeässä täältä syrjäseudulta. Normisti treeneihin mennään toki autolla, mutta treenipäivien ulkopuolella poika haluaa käydä lätkimässä, eikä aina ole aikaa kuskata. Pyörämatka on kuitenkin 80% hiekkatietä ja osalla asvalttia on 80kmh rajoitus eikä ollenkaan pientaretta.

Rakennus ulkoapäin.
Image

Tästä kuvassa ollaan alkuvaiheessa, tosin karsinarakenteet on jo rälläköity irti ja kannettu pois.
Image

Välitolpat poissa, puutönkö pitämässä kattopalkkia sijoillaan.
Image

Kattopalkki "tuplattu" ja molempiin päätyihin hitsattu reevipalkit. Kestää varmasti.
Image

Lattia raudoitettu.
Image

5-10cm paksu lattiavalu.
Image

Lattia liipattuna. Oikealla puolella näkyy kauimmaisena vanhan pesupaikan betoninen reunakoroke ja lähempänä kaksi karsinaa. Tilaan olisi saanut 8m x 10m pelitilan, mutta nyt tehtiin vain keskikäytävä ja toinen puoli, koska ajattelin 6m x 8m tilan olevan riittävä. Lisäksi vanhasta pesupaikasta saa tilan vesipisteelle, sohvalle, telkkarille, kuntopyörälle yms. Tarvittaessa tuon lopputilakin voidaan ottaa käyttöön myöhemmin.
Image

Muutaman päivän odotus ja päästiin koolaamaan ja villoittamaan seiniä. Lämpöeristys ei tilassa alkujaan mikään ihmeellinen ole, toisaalta ilmanvaihto vähintäänkin riittävä. :D Lattiassa muovit tuoreen valun päällä estämässä halkeilua.
Image

Levytystä EK kipsilevyllä ja kaukalon rakentamista.
Image

Kaukalo tehtiin 9mm kovalevystä ja kulmat taivuttamalla kaksi 4mm levyä päällekkäin. Kulmista tehtiin tahallaan ylijyrkät, jotta pelikenttä ei pienenisi turhaa.
Image

Vanhan hevosten pesupaikan lattiakoolaus ja seinälevytykset valmiit.
Image

Tila alkaa vähitellen näyttämään pelikentältä.
Image

Keskikäytävän ja karsinoiden ovien kohdalta kaukalon seinät on helposti poisnostettavissa esteettömän kulun mahdollistamiseksi ja ainakin nyt aluksi keskikäytävän ovena toimii pressu.
Image

Sittemmin on seiniä maalailtu, mutta muuten ollaan tässä vaiheessa projektin kanssa. Poika on ollut tuolla jo lätkimässä, mutta vielä on viimeistelyjä tekemättä, säbämaton hommaaminen työn alla, ikkunoista puuttuu pleksit ja valaistukseen hommatut ledivalot on vielä asentamatta. Reilu pari kuukautta tähän on nyt mennyt aikaa, mutta uskoisin kuukauden päästä olevan valmis. Aikanaan kun muksut (nuorin nyt 4v.) eivät enää tarvitse tätä tilaa salibändyyn, niin uskoisin tälle käyttöä löytyvän vaikka omille autoharrastuksilleni.

Re: Harjoittelukentän rakentaminen

Posted: 1.1.2014 23:58
by Floorball96
Täytyy sanoa, että erinomaisen idean olet keksinyt ja hyvältä näyttää jo tässä vaiheessa :thumbup:
Kateeksi käy, kun itsellä ei ole tuollaista harjoittelutilaa, vaan täytyy tyytyä satunnaisiin hallivuoroihin ja pihapeleihin.

Re: Harjoittelukentän rakentaminen

Posted: 2.1.2014 17:01
by huollettava
Turhia kadehdit. Sinulla sentään ON mahdollisuus pihapeleihin, kun taas täällä pikkukylässä lähimmät samanikäiset tai edes lähelle samanikäiset mukelot asuvat n. 5km päässä, eikä sieltäkään säbäharrastajia löydy. Kyllähän tämän harrastetilan rakentaminen lähti "tarpeesta", varsinkin tuo poitsu on pelannut säbää neljävuotiaasta lähtien paikallisessa seurassa, eikä tuo into ainakaan tunnu olevan laantumaan päin... :D Minä kun olen kovasti tyytyväinen kaikesta ajasta, jotka saan mukelot pysymään erossa tableteista, pleikkarista yms. turhakkeista...

Re: Harjoittelukentän rakentaminen

Posted: 3.1.2014 14:10
by huollettava
Tänään sain tiedon maton saapumisesta viikolla 4, joten voipi tosinaan tulla vielä tämän kuun aikana valmiiksi.

Re: Harjoittelukentän rakentaminen

Posted: 8.1.2014 12:38
by huollettava
Ensimmäinen rivi 18W ledejä on toiminnassa ja valaistus näyttäisi olevan riittävä tähän tilaan. 48m2 kenttään näitä 4500K sävyisiä lamppuja tulee kaikkiaan 2 x 4= 8. Vanhat loisteputket jätettiin paikoilleen, koska eipä ne tuolla mitään häiritse.
Image

Seinät maalattiin vain kertaalleen valkoisiksi, koska ei tästä mitään esittelytilaa olla kuitenkaan tekemässä. Kunhan nyt tuli valoisampi.

Re: Harjoittelukentän rakentaminen

Posted: 16.1.2014 21:18
by huollettava
Harrastetila alkaa olemaan mattoa vaille valmis: Pleksit on laitettu ikkunaläpiin, vanhan pesupaikan uusi lattia lakattu, vesiboileri ja pesuallas kytketty, sähköinen varalämmitin ripustettu katonrajaan, valaistukset ja pistorasiat kiinnitetty paikoilleen. Maton asennuksen jälkeen vielä etukäteen sovitetut kaukalolaidat ruuvataan paikoilleen ja sitten tämän pitäisi olla jotakuinkin "pelikuntoinen".

Image

Image

Image

Re: Harjoittelukentän rakentaminen

Posted: 16.1.2014 22:53
by Floorball96
Hyvin näyttää projekti edistyvän :)

Re: Harjoittelukentän rakentaminen

Posted: 20.1.2014 10:44
by huollettava
Floorball96 wrote:Hyvin näyttää projekti edistyvän :)
Mikäs näitä sisähommia on tehdessä, vaikka ulkona pakkanen paukkuukin...

Maton pitäisi ilmestyä tällä viikolla.

Re: Harjoittelukentän rakentaminen

Posted: 23.1.2014 14:08
by huollettava
Matto ja tarveaineet saapuivat.

Image

Ensiviikolla pitäisi olla valmista.

Re: Harjoittelukentän rakentaminen

Posted: 25.1.2014 01:54
by huollettava
Tänään lattia hiottu (pintaan noussut kalkki ja suurimmat epätasaisuudet pois), mattorullista leikattu sopivat pätkät ja ne levitetty painojen alle oikenemaan. Tiistaina jatketaan.

Re: Harjoittelukentän rakentaminen

Posted: 25.1.2014 19:15
by Fab97
Hienolta näyttää, kuinkas suuri kentästä tulee?

Re: Harjoittelukentän rakentaminen

Posted: 25.1.2014 21:24
by huollettava
Tuosta tulee pelikentän kooksi 6 x 8m. Ehkei tuossa mitään suurturnauksia pidetä, mutta uskoisin riittävän treenaamiseen kuitenkin.

Re: Harjoittelukentän rakentaminen

Posted: 1.2.2014 21:51
by huollettava
Kenttä valmistui torstaina, mutta vasta eilen kerkesimme siivoamaan paikat kunnolla. Mukelot on kiitettävästi viihtyneet tuolla, hyvä kun malttavat pois tulla. Likkakin pääsi viime keskiviikkona ensi kertaa yhteentoista kuukauteen joukkueensa harjoituksiin mukaan ja paikat tuntuivat kestävän ainakin puolitehoilla otetut treenit. Omassa harjoittelutilassa on nyt sitten hyvä kuroa tuota muun joukkueen ottamaa etumatkaa kiinni. Matoksi tilaan valikoitui Polyflor 67 sport, joka oli ainakin minulle huomattavasti Taraflexiä sopuisamman hintaista. Hieman tuo on kotihallin liigamattoa liukkaampi, mutta poika ainakin tuntui tykkäävän maton ominaisuuksista.

Vanha sohva on jo tuonne saatu lahjoituksena, mutta en ole sitä vielä kerennyt noutamaan. Telkkari ja antenni on asentamatta, poppilaitteita mukelot on sinne jo itse ripustaneet. Ylimääräinen lasiovellinen jääkaappi tuonne myös joutaa, mutta näillä nyt ei vielä ole kiire. Pääasia, että itse kenttä on vihdoin valmis.

Image

Re: Harjoittelukentän rakentaminen

Posted: 2.2.2014 19:15
by Fab97
Hieno.

Re: Harjoittelukentän rakentaminen

Posted: 16.3.2014 10:00
by maaco
Hieman käy kateeksi, kun itelle parin vuoden tauon jälkeen (polvi tähystetty suunnilleen kuntoon) iski hirveä pelikuume, ja olisi yksilöharjoittelukin tarpeen. Pitää katella varmaan paikallisia halleja (3kpl?) jos niihin pääsisi lätkimään varattujen vuorojen välillä..