12/13 B- pojat SM

Keskustelua tulevien huippusalibandypelaajien ensiaskelista.
Sb Tku
Posts: 15
Joined: 30.11.2010 13:51

Re: 12/13 B- pojat SM

Post by Sb Tku » 5.1.2013 00:30

Salibändi wrote:Jatketaan nyt kun kerta alkuun päästiin. Näin tuon Happeen ja FBC Turun välisen Storvreta Cupin finaaliottelun. Pelin aikana olin ehdottomasti vakuuttuneempi Happeen pelistä. He hallitsivat palloa noin 70-30. Hyviä pallollisia puolustajia näytti joukkueessa olevan useampikin. Turku keskittyi vastahyökkäyksiin ja ehkä finaalin jännitys suuren yleisön edessä vei parhaan terän Happeen pelistä. Eli Happeen nostaisin erittäin potentiaaliseksi haastajaksi playoffseihin.

95-ikäluokan kestomenestyjät Erän ja PSS:n nostaisin neljän joukkoon. Molemmilla on todella kovia yksilöitä. Tasoa saattavat verottaa Erällä A:n pelit ja PSS:llä Divari-pelit. OLS ja FBC Turku ovat myös vahvoja ehdokkaita neljänjoukkoon laajan materiaalinsa ansiosta.

Tuon Storvetan finaalinhan kaikki voivat katsoa mm. tästä osoitteesta http://storvretacupen.solidtango.com/video/p96-2664 ja todeta oliko pallon hallinta 70/30 vai jotakin ihan muuta :wink:

rewt
Posts: 17
Joined: 9.11.2010 09:35

Re: 12/13 B- pojat SM

Post by rewt » 5.1.2013 18:23

Tiikerit katkaisi kooveen voitto putken, oliko se sitten kooveen huono peli vai tiikereiden hyvyyttä.. Tiikereillä on taitavia yksilöitä, he ovat hyviä hyökkäys päässä, osaavat laukoa. Puolustuksesta en osaa sanoa mutta kolmanneksi vähiten päästettyjä maaleja kertoo ettei se heikko ole ja molemmat maalivahdit ovat pysäytelleet palloja kiitettävästi. Tiikereiden pelit eivät lopu runkosarjaan mutta välieriä pidemmälle eivät vantaan pojat kävele.

FBC turku hieman yllätti minut olemalla noinkin korkealla sarjataulukossa, toki heillä on muutama vahva yksilö ja yksi niistä löytyy tolppien välistä. Henkilökohtaisesti pidän Raitaa sarjan yhtenä parhaista maalivahdeista vaikka tilastot väittävätkin vastaan. Lieneekö niitä huonontamassa ollu huono puolustus. Joka tapauksessa fbc:n polku ei puolivälieriä pidämmelle johda.

Pidin erää ennen kauden alkua vahvana mestari ehdokkaana, erä petti kyllä odotukset aika lailla, sillä he ovat ihan a-junnujensa varassa. Tiikerestä erään hypännyt rikka on silmissäni ollut floppi, odotin paljon parempaa. Erän vahvuus on hyökkäys päässä, 111 tehtyä maali kertoo tarpeeksi paljon, heikkous on kentän tasapainossa ja maalivahtipelissä.

Myöhemmin taas lisää. Tähän väliin sanon että en osaa analysoida peliä sen enempää mitä olen tänne kirjoittanut, en ole valmentaja enkä kenttä pelaaja vaan olen maalivahti, ja ajattelen että ei minun tarvitsekkaan. Maalivahdeista osaisin kertoa paljonkin ja kerronkin jos osoittaa mielenkiintoaan.

-Anderson-
Posts: 622
Joined: 29.6.2008 14:57

Re: 12/13 B- pojat SM

Post by -Anderson- » 6.1.2013 15:00

Yleisön pyynnöstä kannan korteni kekoon ja jaan kanssanne kapeakatseisen ja varsin keskitasoisella tietämyksellä varustetun analyysini :)

HU-46 keikkuu sarjan piikkipaikalla ja on ainakin näkemissäni otteluissa esittänyt vakuuttavia otettaita. Joukkuepeli on silmiä hivelevää katseltavaa varsinkin hyökkäyspään osalta ja kevättä kohden jännityksen aiheeksi muodostuukin kärkipelaajien jaksaminen ja puolustuspään pitävyys. Ykköskentän hyökkääjät pelaavat pelistä toiseen isoja minuutteja ja rehkivät vielä lisäksi kakkosdivarissa. Hollolassa on läpi kauden menty neljällä pakilla, joista kaksi ovat sarjan kärkipäätä mutta ne toiset löytyvät sitten jostain muualta. Maalivahti Tuominen on tähän asti napsinut hyvin koppeja ja antanut joukkueelle mahdollisuuden voittaa, mutta kestääkö tämä vire päätyyn asti?

OLS pelaa myös todella hyvin joukkueena, mutta en silti sanoisi sitä ihan yksilöttömäksi. Omaan silmään ainakin herrat Tiira ja Veikkola näyttävät taitavilta kavereilta, joilla pelinäkemys on kohdillaan. Kuten tuolla aikaisemmin joku mainitsikin niin kotiedun saadessaan OLS hyötyy siitä merkittävästi. OLS on A-junioreissa toistaiseksi matkalla pudotuspeleihin, joten heidän mahdollinen pääsy keväällä pitkälle ei voi olla vaikuttamatta B-junioreihin.

Koovee on meikäläisen papereissa laskettu mukaan kevään menestyjiin, johon tueksi voidaan laskea tuo seitsemän ottelun voittoputki. Valmentaja Pantzar ja maalivahti Hasu petaavat joukkueelle mahdollisuuden menestykseen, mutta onko kenttäpelaajissa tarpeeksi leveyttä tarttumaan haasteeseen?

Tiikerit vakuutti allekirjoittaneen jo syksyn SM-karsinnoissa huikealla yksilötaidollaan ja peli on kauden mittaan mennyt vielä hurjasti eteenpäin. Tiikereillä on kaikki mahdollisuudet jopa jalometallinkiiltoiseen kevääseen jos joukkueen parhaimmat yksilöt pystyvät pelaamaan yhteisen hyvän eteen.

FBC Turku on henkilökohtaisesti melko tuntematon ja mitäänsanomaton joukkue, joten tilastoja tuijottamalla täytyy yrittää saada jotain irti. Yksi kentällinen hyökkääjiä erottuu muista tehopisteiden osalta, mutta toisaalta eniten otteluita pelanneen maalivahdin torjuntaprosentti on ihan siedettävä. Sen jälkeen mitä en ole nähnyt vaan lukenut tilastoista epäilen, että mitalikahveja ei tarvitse keväällä järjestää mutta on sitä ennenkin erehdytty.

Erä on pomminvarmasti mukana playoffeissa, mutta siitä eteenpäin menestys riippuukin A-junioreissa viilettävien pelureiden esteettömyydestä/esteellisyydestä pleijarien aikana. Esitykset ovat joukkueelta olleet kauden aikana aavistuksen ailahtelevia ja sokeakin näkee A-junioreissa pelaavien merkityksen menestyksen kannalta. Sellaiset nimet kun Granlund, Aarnio ja Jalonen ovat takuuvarmoja menestyksen tuojia mukanaollessaan. Maalivahti Rikka on hienoinen kysymysmerkki, mutta ei mitalijuhlia hänen takiaan tarvitse perua.

Classic on selviytynyt nuorella joukkueellaan tähän asti täysin odotuksieni mukaan. Syvänen ja Eronen ovat joukkueen nestoreina näyttäneet esimerkkiä niin tehojen muodossa kuin muillakin osa-alueilla, mutta riittääkö joukkueen potku kuitenkaan playoffeihin asti? Itse joudun harmikseni vastaamaan tähän kysymykseen ei, mutta toivon olevani väärässä.

Oilers on ollut meikäläiselle pettymys, koska ennen kaude alkua oletin heidän olevan mukana ihan kärkitaistelussa. Joukkueesta löytyy kuitenkin erittäin hyviä pelimanneja Hirmaston, Vaaran ja Fredrikssonin johdolla, että kevätkaudella pitää tulla parempaa tulosta. Maalivahtiosasto on tilastojen valossa onnistunut tehtävissään yllättävänkin hyvin ja pienellä varauksella odotan ettei vire kestä tarpeeksi kauan. Uskon kuitenkin Oilersin kipuavan Playoffeihin asti.

TPS on nykyisen sijoituksen säilyttäessään myös pettymys, mutta toisaalta marginaalit ovat sarjassa niin pienet, että syytä huolestumiseen ei vielä ole. Joukkueesta löytyy rutkasti taitoa ja fyysisyyttä, joten kaikki eväät playoffeihin asti löytyy. TPS kuuluu myös niihin joukkueisiin, joiden menestyminen riippuu A-junioreista. Joukkueen pärjääminen riippuu siis monesta tekijästä, mutta mitään estettä keväällä menestymiseen en näe.

PSS ei jostain syystä ole yllättänyt allekirjoittanutta aavistuksen heikoilla suorituksillaan vaan jollain tasolla osasin odottaa tätä. Onko se sitten sitä intuitiota kuka näistä ottaa selvää? Yksittäistä syytä en kaivamallakaan löydä, mutta muuten kai olisinkin jo heidän valmentaja. Uskon kuitenkin kärkipelaajien Anttilan, Ervastin, Nylundin, Hämäläisen ja Kortelaisen nostavan tasoaan entistäkin korkeammalle ja hinaavan joukkueensa mukaan kevään taistoihin. Jos mahdollinen porvoolainen flow -tila käynnistyy en usko sen kuitenkaan vievän mitaleille asti.

FoSu olisi pisteitä tuijottamalla vielä mukana taistelussa playoff paikoista, mutta en jaksa uskoa forssalaiseen menestykseen. Kärki on aivan liian kapea ja joukkueeseen on valikoitunut myös pelaajia, joiden taso ei näissä olosuhteissa riitä ikäluokan pääsarjaan. Pari voittoa saattaa hyvällä taistelulla ja vastustajan ylimielisyyden myötävaikutuksella irrota, mutta siihen se ikävä kyllä jää.

Nokian KrP on oikeastaan aika surullinen tapaus. Tuurilla ja oikeista naruista vetämällä joukkue pääsi SM-sarjaan ja on selkeästi aivan väärässä sarjassa. Eihän siinä muuten mitään, mutta mieluummin näkisin sarjassa jonkun joukkueen, jolla olisi mahdollisuuksia pärjätä. Tällainen joukkue olisi voinut olla esim. Happee Moose tai Josba.

pelaaja1
Posts: 34
Joined: 22.10.2010 15:02

Re: 12/13 B- pojat SM

Post by pelaaja1 » 8.1.2013 00:01

Happeesta vielä, Happee voitti eilen Koovee B1:n 6-5 harkkapeliss

jörg
Posts: 46
Joined: 21.12.2010 11:56

Re: 12/13 B- pojat SM

Post by jörg » 9.1.2013 22:17

Nyt on tauolta palattu ja fosu aloitti odotetulla voitolla nokiasta luvuin 8-3, joten on aika laittaa viikonlopun arvontarivi kuntoon.

Pss-Tiikerit: Molemmat joukkueet haluavat hyvän startin kevät puoliskolle. Kokenut pss on ottanut itseään tauolla niskasta kiinni ja aloittaa tiikereiden kustannuksella nuosunsa kohti kotietua. Pisteet jäävät porvooseen lukemin 6-3.

Koovee-Erä: Molemmat saavat varmasti a junioreissa pelaavia b ikäisiä tähän peliin hakemaan pelituntumaa tulevii isojen poikien koitoksiin, jotka ovat sunnuntaina sekä maanantaina. Näin ollen erän kovempi tähtikaarti latoo maaleja Hasun selän taakse ja pisteet matkaavat mosalle lukemin 5-7

Hu-46- FBC Turku: Hollolassa siirrytään uudelle areenalle. Liikuntahalli muuttuu ala-asteen uuteen pelikenttään. Syökö tämä Hu:n vaihdos osan pois hollolalaisten kotiedusta? Turun nuoremmat kävivät hakemassa storvreta cupin kultaa ja kun 95 saadaan tuomisen johdolla mukaan on tasaista ottelua luvassa. Hollolan yksilöt koljosen ja kainulaisen johdolla kuitenkin ratkaisevat viime minuuteilla tiukan kotivoiton lukemin 8-7.

Classic-Tps: Kaksi kovin ailahtelevaa joukkuetta ottavat toisistaan mittaa. Classic lähti tauolle kahden ottelun voittoputkessa kun vastaavasti tepsi oli ottanu kaksi edellistä tauluun. Voittajaa haetaan jatkoajalla ilman tulosta. Pisteet tasataan lukemin 4-4.

Geniman
Posts: 164
Joined: 10.8.2010 23:26

Re: 12/13 B- pojat SM

Post by Geniman » 10.1.2013 21:16

Aika pitkälti näyttää kaikki kommentoijat olevan syyskauden osalta samaa mieltä monestakin joukkueesta.
Pientä vaihtelua löytyy lähinnä siinä, kenen pelin kukakin uskoo keväällä paranevan. Tärkeintä oli kuitenkin se, että saatiin taas vähän aktiivisuutta tähänkin ryhmään :)
Rewt voisi kyllä kirjoittaa analyysia maalivahdeista. Joku kunnon "erikoisanalyysi" eri maalivahtien pelitavoista, heikkouksista, yms. voisi saada aikaan kunnon keskustelun puolesta ja vastaan.
Tuleva kierros näyttää tosi tasaiselta, mutta pitkä tauko peleistä on aina haasteellinen. Tästä syystä tällä kierroksella maalierotkin voivat olla poikkeuksellisen suuria. Ja koska toistaiseksi mun vedot on mennyt enemmän tai vähemmän perseelleen aina, niin nyt en lähde niitä edes veikkaamaan :P .

Geniman
Posts: 164
Joined: 10.8.2010 23:26

Re: 12/13 B- pojat SM

Post by Geniman » 20.1.2013 00:44

Fosu sitten vei molemmat ottelut OLSia vastaan. Yllättikö ketään?

pelaaja1
Posts: 34
Joined: 22.10.2010 15:02

Re: 12/13 B- pojat SM

Post by pelaaja1 » 21.1.2013 01:48

pelaaja1 wrote:Happeesta vielä, Happee voitti eilen Koovee B1:n 6-5 harkkapeliss
Happeen tuloksia kattelles huomasin sen pelanneen 4-4 tasurin Koovee B2:n kanssa lauantaina WTF? :D
Paikalla olleet vois kertoo jotain?

nekkutikkari
Posts: 29
Joined: 7.11.2010 22:47

Re: 12/13 B- pojat SM

Post by nekkutikkari » 22.1.2013 16:48

Geniman wrote:Fosu sitten vei molemmat ottelut OLSia vastaan. Yllättikö ketään?
Yllätti. Nuhaisena sängynpohjalla maatessani itkin verta ja kyyneliä, kun seurasin jälkimmäistä ottelua tulospalvelusta. Sisäpiirin tietojen, sekä silminnäkijähavaintojen mukaan olssin puolustuksen taso lähenteli maksimaalisen epäonnistumisen multihuipentumaa. Joukkueena puolustaminenkin lähenteli parhaimmillaankin farssikomediaa. Maalivahteja tästä nöyryyttävästä tappiosta sarjan ei niin kärkipään joukkueelle ei voi syyttää, vaan joukkueena hävitään ja joukkueena voitetaan. Suuri hatunnosto silti vierailevalle FoSulle, joka osoitti huikeita kehittymisen merkkejä, sekä 3+3 tehot iskeneelle Peltolalle. Maalivahtipeli oli myöskin erinomaista ja Fosu olikin parempi joukkue lauantai aamupäivänä.

Hyviä uutisia silti Oululaisrintamalta kuuluu. Tiiran Lauri on jatkanut Erkki Karlssonmaisten hiusten tavoittelemistaan ja elämä maistuu pojalle kaukalon sisä- ja ulkopuolella. Huhujen mukaan tämä värikkäällä persoonalla varustettu naistennaurattaja on lähestymässä 300 seuraajan rajaa Instagramissa. Tämä ei olekkaan ihan mikä tahansa merkkipaalu. Myös toinen superjunnuista Veikkolan Matias on saanut asenteensa sählyä kohtaan kuntoon ja on lopettanut loputtomalta tuntuneen mailojen katkaisemisen tarpeen isolla lihaksikkaalla kehollaan. Syynä tähän voi myös olla hänen vaihdettua "satageet" hieman jykevimpiin 24fleksillä varustettuihin hiilikuituputkiloihin. Henrik Appel sen sijaan on superlupaus statuksensa menettänyt, sillä hän ei jaksa polkea treeneihin. Tämä nykyinen taiteilijasielu täyttää myöskin lauantaina 18vuotta, mikä saattaa vaikuttaa hänen viikonlopun pelaamiseensa. Mestarin Ville on edelleen selkeä ykkösveskari viimepelin vaihtokomennuksesta huolimatta. Hänen asemaansa ei uhkaa lähinnä mikään. Tämä liminkalainen raamikas miehen alku on lähivuosina varmasti dominoimassa myös liigakentillä suvereeniin tapaansa.
Huhhahhei, meikä voiton vei!

nekkutikkari
Posts: 29
Joined: 7.11.2010 22:47

Re: 12/13 B- pojat SM

Post by nekkutikkari » 22.1.2013 21:04

Ja vielä korjauksena edelliseen, koko Oulun Henrik on sittenkin superlupaus statuksen arvoinen. Hän löysi kuin löysi tiensä hermoja raastaviin treeneihin suoraan raskaan koulupäivän jälkeen. Pienni urheusmitali siis tälle kohta 18v velikullalle. Myös lisäyksenä vielä, povaan oululaisryhmää mitalipeleihin tavoittelemaan sitä kirkkaimmin kullattua rautalätkää näistä kaikista vaikeuksista huolimatta. Aurinkoista sählykevättä kaikille täältä lapin nurkilta!
Huhhahhei, meikä voiton vei!

Predator78
Posts: 1
Joined: 30.1.2013 02:37

Re: 12/13 B- pojat SM

Post by Predator78 » 30.1.2013 03:02

Ensimmäiset (ja viileähköt) tervedykset uusille palstaveljilleni täältä puolueettoman maan syövereistä! B-SM sarjaa on tällä kaudella tullut seurattua todella tiiviisti, joten olen edes jotenkin käryllä siitä mitä puhun.

Ennen kautta veikkasin mestariehdokkaiksi PSS:ää ja Erää, mutta alkukauden perusteella ollaan metsässä kun Iivon pipo konsanaan...

Noh, anyway. Pureudutaan seraavaksi hieman tarkemmin kahteen edessä siintävään otteluun.

06-02-2013 Forssassa yhteen iskevät läpi kauden alisuorittanut TPS, sekä melko uskomattomassa liidossa tällähetkellä oleva Kanta-Hämeen ylpeys FoSu. Kauden ensimmäisen keskinäisen kohtaamisen FoSu vei nimiinsä 8-10, oman koiran (Leevi Kainulainen 2+2) purressa turkulaisia pahemman kerran. Nyt TPS valmistautuu tulevaan varmasti viime kertaa paremmin, eikä Kainulaisen johtama FoSun kakkoskenttä (?) saa todennäköisesti tulosta aikaan juuri lainkaan. FoSu jatkaa tahmeita kotiesityksiään suurilukuisen kotiyleisön edessä ja Vuorisen paketti rakoilee KooVeen pelin tavoin. TPS korjaa täyden potin Santtu Yläsen ja Topias Ojalan johdolla lukemin 5-10.

08-02-2013 Toisensa kohtaavat puolestaan todellista farssikautta pelaava PSS, sekä ailahtelevasti esiintynyt KooVee. Ottelu on molemmille tärkeä, sillä voitolla KooVee vankistaisi asemiaan liigan kärkitaistpssa, kun taas tappio olisi suoraan sanoen myrkky porvoo,aisten pudotuspeli haaveille. Mutta miten KooVee toipuu shokista? FoSu haki maistuvan jatkoaikavoiton Spiralilta viime viikolla, eikä,se voi olla näkymättä forssalaisilta pelaajiakin ryöstäneen Pantzarin nipun otteissa. Tosin jos KooVee saa Samu Saaren mukaan kokoonpanoonsa, on PSS:llä melkoinen kirous murrettavana. Uskon että KooVee ja etenkin Rasmus Hasu kokoavat itsensä, ja näin ottelu kääntyy KooVeen eduksimlukemin 9-7.

-Predator78

SäbäNiilo62
Posts: 1
Joined: 9.2.2013 12:16

Re: 12/13 B- pojat SM

Post by SäbäNiilo62 » 9.2.2013 12:27

Itse olen laiska veikkailemaan välituloksia joten heitänpä tähän väliin jo villin veikkauksen runkosarjan loppusijoituksista(perustuu itse veikkaamiini lopputuloksiin loppukauden otteluista):

1. HU-46
2. FBC Turku
3. KooVee
4. Classic
5. Tiikerit
6. OLS (niin monta peliä menee ajunnujen kanssa päällekkäin, että uskon sen vaikuttavan laskevasti OLS:n loppusijoitukseen)
7. Erä (sama homma kuin OLS:lla)
----------------------------------------
8. Oilers,TPS,FoSu
_____________________________________
9. Oilers, TPS, FoSu
10. Oilers, TPS, FoSu (TPS:n sijoitus voi olla vaakalaudalla ykkösveskari Santtu Yläsen jouduttua sivuun vamman vuoksi, myös kapteeni Hopeanaula on ollut jo jonkun aikaa sivussa tositoimista?)
11. PSS
12. Nokian KRP

Kommentteja ja mielipiteitä saa antaa :thumbup: :thumbup:

turbo123
Posts: 2
Joined: 18.2.2013 11:21

Re: 12/13 B- pojat SM

Post by turbo123 » 18.2.2013 11:47

Runkosarjan kärki
HU-46
FBC
Tiikerit
ERÄ
Classic
KOOVEE
OlS
?
Kullan kuitenkin vie todellinen yllättäjä ja nousujohteinen FBC Turku!..(paras puolustus(Kalle T,Kärkkäinen,Valmunen,Lammi ja MV Raita),kentällisten tasaisuus, loistava pelisysteemi, ikäluokan-95 parhaimmat hyökkääjät (Aleksi Havia, Sami Tuominen ja Jasse Laaksonen), tahtotaso kohdalla ja tietysti hyvät valmentajat...ja fanaattinen kotiyleisö :tuoppi:
Hopea menee tampereelle (jompikumpi)
Pronssimitaleihin tyytyy ERÄ

HU-46 ei enää pleijjareissa pärjää..liikaa yhden yksilön varassa.Vasta tosipeleissä valmentajat huomioivat tämän jutun( Koljoselle kunnon päällystakki ni varma häviö!)

puhmei
Posts: 50
Joined: 3.12.2011 18:53

Re: 12/13 B- pojat SM

Post by puhmei » 18.2.2013 21:51

Erä 30 pistettä. Parantanut odotetusti peliään kevättä kohti, nousee kärkikahinoihin.
Tiikerit 30 Helpohko loppuohjelma ja peli mukavasti uomissa. Suurin positiivinen yllätys.
HU-46 30 Vuoristorataa, mutta nappaa kolme voittoa loppupeleistä.
FBC Turku 28 Myös helpohko loppuohjelma, mutta taso ei riitä kärkiporukoille.
OLS 27 Hoitaa kotipelit ja pisteautomaatin nokialta.
PSS 23 Helppo loppuohjelma ja porukka nousee pleijareihin jos löytyy vielä uskoa omiin kykyihin?
Classic 22 Mielenkiintoinen loppuohjelma koko "alemman" keskikastin osalta...Clasun "pleijarit" alkaa lauantaina. Olssilta tulee pataan muuten pelit keskimäärin 50/50.
Oilers 22 Peli ei oikein meinaa pysyä kasassa ja jäähypoksi paukkkuu, mutta silti jatkoon.
Koovee 21 Haastava loppuohjelma, tappioputki alla ja peli hakusessa?
FoSu 20 Yllättelee aina silloin tällöin, mutta taso ei riitä pleijareihin.
TPS 17 Kauden suurin pettymys. Jossain on mättänyt, kertokaa joku viisaampi ja pelejä nähnyt missä?
Nokian KrP 0 Turistit säilyttää tasonsa

Mainari
Posts: 2
Joined: 3.12.2011 23:52

Re: 12/13 B- pojat SM

Post by Mainari » 19.2.2013 21:38

HU-46
FBC
Tiikerit
ERÄ
Classic
OLS
KOOVEE

ja krp ottaa BEECEESTÄ yllärivoiton kotonaan! :D

Finu: ERÄ - FBC ja pronssi: Tiikerit - HU-46

Kauden 3 parasta hyökkääjää:
Perttu Koljonen, Sami Tuominen, Peltola Aleksi

2 Pakkia:
Atte Eronen ja Kalle Tuominen

MV: Hasu/Raita

:tuoppi: :tuoppi: :tuoppi:

Post Reply