10/11 SPV

Post Reply
User avatar
mettäpöyröö
Ylläpito
Posts: 2094
Joined: 21.7.2003 14:21

10/11 SPV

Post by mettäpöyröö » 25.5.2010 16:11

Jauhakaamme täällä lakeuksien kovimmasta salibandyjoukkueesta Seinäjoen Peliveljistä kaudella 2010/2011.

Juuri varmistuneen tiedon mukaan tulevalle kaudelle Peliveljien rosteriin liittyy maajoukkuepuolustaja Tatu Väänänen sekä Harri Karjala. En voisi juuri olla tyytyväisempi Koposen panokseen tämän kevään siirtomarkkinoilla, sillä Väänänen on kautta aikain kuulunut omien lempipuolustajieni joukkoon. Uskaltaisin väittää miestä yhdeksi liigan pallovarmimmista ja parhaiten peliä lukevista puolustajista. SPV:stä on jo pidemmän aikaa uupunut hyvä peliä rakentava puolustaja, ja nyt paikalle hommattiin omassa hommassaan eräs Suomen parhaista. Myös TPS:stä siirtyvä Harri Karjala on erittäin tervetullut vahvistus. Mieshän pelasi SPV:ssä kaudella 05-06, joskin suhteellisen pienillä peliminuuteilla, mutta tuon jälkeen Karjala on kasvanut TPS:ssä 1. pakkiparin luottopuolustajaksi. SPV:ssäkin on todennäköisesti tulossa roimasti vastuuta: Karjalaa tuskin enää kovin usein nähdään erätauoilla neppailemassa pallon kanssa kuten kaudella 05-06.

Koponenhan uskalsi toivoa julkistavansa joukkueen lopullisen kokoonpanon vielä viikon sisään, mutta kerrataanpa vielä millaisia miehiä villeimmissä huhuissa on SPV:n yhteydessä viime kuukausina mainittu. Tiilikaisen lopettamisen lisäksi myös Manninen lienee väläytellyt lopettamiskorttia, Myllymäkeä on villeimmissä tornareissa viety aladivareihin nostamaan kasvattajaseuraa ylöspäin, Rytychin lähdöstä Tshekkeihin on liikkunut legendaa sekä Hulmia on huhuiltu Nokian KrP:hen. Lisäksi hallilla on nähty treenailevan OLS:n Kimmo Kontiaista sekä mm. Happeen Petri Kaukon kanssa on käyty jonkinasteisia neuvotteluja.

Kaikki em. huhut tuskin toteutuvat (enkä kaikkia huhuja ylös kirjannutkaan), ja vaikka ne toteutuisivatkin, voimme iloksemme huomata, että SPV:ssä on jälleen tänä kesänä suhteellisen pieni vaihtuvuus, mikä on ehdottoman hyvä asia. Lisäksi eräs huomionarvoinen seikka on, että omat junnut ovat taas vuoden vanhempia ja viisaampia, ja kenties mm. Henri Urmas ja Niko Mäkelä nousevat suurempaan rooliin kuin edellisenä kautena.

SPV 2010/2011 - Suomen mestari?
Flatulo Ergo Bovum

User avatar
mettäpöyröö
Ylläpito
Posts: 2094
Joined: 21.7.2003 14:21

Re: 10/11 SPV

Post by mettäpöyröö » 9.6.2010 03:11

Peliveljet.com wrote:SPV kauteen harkituin vahvistuksin
09.06.2010

SPV:n liigamiehistö on silausta vaille valmis. Kokoonpanossa on paljon tuttua ja ripaus uutta. Viime kauden salibandyliigassa eniten maaleja tehneen, mutta samalla myös kahdeksanneksi eniten maaleja päästäneen joukkueen vahistukset tulevat loogiselle osastolle eli puolustukseen. Myös valmennuspuolelle on tulossa uutta verta. Hyökkäyksessä ei tällä tietoa nähdä yhtään uutta pelaajaa, ellei sellaisiksi nouse joku rinkiin nostetuista junioreista tai try out sopimuksella mukana harjoitteleva Hannu Palomäki Kauhavan White Foxista. Puolustusosastolle joukkueeseen ovat liittyneet jo aiemmin uutisoitujen Tatu Väänäsen ja Harri Karjalan lisäksi try out -sopimuksilla seuran omista A-nuorista Juho Väisänen, ulkomailta palannut Juho Ylitalo ja Whitefoxissa alakertaa johtanut Jussi Hankkio.


Viime kauden joukkueesta pois jäi uransa lopettanut Taneli Tiilikainen. Niko Raunion jatko ratkeaa opiskelukuvioiden selvittyä ja maalivahti David Rytychin kanssa neuvottelut ovat vielä kesken. Mikko Helanen kuntouttaa selkäänsä, mutta mikäli kaikki etenee suunnitelmien mukaan, myös hänet nähdään edelleen Spevemiehistössä. Muilta osin pronssia kauden päätteeksi pokannut miehistö on kokonaisuudessaan jatkamassa.Valmennuspuolelle uutta verta

Ehkä suurimman suhteellisen muutoksen joukkue kokee valmennuspuolella, kun päävalmentajaa lukuunottamatta koko muu osasto uusiutuu. Valmennustehtävistä kokonaan taukoa pitävän Sami Toivosen ja perheenlisäystä saaneen Tommi Yli-Kortesniemen tilalle tulee SBS Lapuan priimusmotor ja joukkueen päävalmentaja Jarno Mäkynen. Fysiikkapuoleen keskittyvä, seikkailu-urheilun puolelta paremmin tunnettu Timo Polari puolestaan tuo joukkueeseen kuntotekijöiden lisäksi aimo annoksen kokemusta ääritilanteiden hallinnasta.

Joukkueen päävalmentaja Tommy Koponen kuvaa joukkuetta "harkitusti vahvistuneeksi". Alhainen vaihtuvuusprosentti pelaajapuolella ja uudet, vahvat persoonat valmennuspuolella ilahduttavat neljännen kauden joukueen pääkäskyttäjänä aloittavaa Koposta.

- Pieni vahituvuus yhdistettynä poikkeuksellisen huolellisesti harkittuihin vahvistuksiin antavat hyvän lähtökohdan tulevaan kauteen. Vaikka saimmekin erinomaista lisää pelaajienkin muodossa, suurimmat muutokset edelliskausiin tulevat harjoittelupuolelle, jossa ollaan otettu avoimen kriittisen tarkastelun jälkeen selkeästi uutta suuntaa fyysisen puolen tekemiseen niin määrässä, laadussa kuin sisällöissäkin. Käskytysosaston uudet kasvot ovat erittäin motivoituneita tehtävissään. Otamme kauden haasteen vastaan hyvin, hyvin vakavasti, unohtamatta sitä, miksi tämä on aina vaan niin mukavaa, Koponen filosofioi.

SPV ei käy enää aktiivisesti neuvotteluja uusien pelaajien kanssa. Opiskelu- tai työtilanteiden lopulliset ratkeamiset saattavat tuoda kokoonpanoon vielä jonkun uuden pelimiehen, mutta muutoin joukkue on koossa.SPV 2010-11Maalivahdit:

Jarno Ihme

Julius Kivimäki (SPV A)Puolustajat:

Miika Malkamäki

Jyrki Holopainen

Matti Taurama

Petri Manninen

Jukka Keskisipilä

Henri Urmas

Harri Karjala (TPS)

Tatu Väänänen (Josba)

Juho Ylitalo

Sami Hillu

Juho Väisänen (SPV A)

Jussi Hankkio (Whitefox 2.div)Hyökkääjät:

Mikko Kohonen

Sami Koski

Ville Kuusela

Tuukka Kiviranta

Janne Hulmi

Erik Härkönen

Teppo Mäkelä

Mikko Helanen

Niko Mäkelä (SPV A)

Tommi Hakala (SPV A)

Hannu Palomäki (Whitefox 2.div)

Arttu Hautabacka (SPV A)

Jalo Kouvonen (SPV A)Lisäksi avoimena:

Maalivahdit:

David Rytych

Hyökkääjät:

Niko Raunio
Paljolti entuudestaan tiedossa ollutta asiaa, mutta kenties joillekin jotain uuttakin.

SPV:n puolustus sai viimein kaivettua ne täsmähankinnat, joita olen itse jo kaivannut pari vuotta. Väänänen ja Karjala ovat todella tervetulleita vahvistamaan pohjalaisten takalinjoja; itse olen aina pitänyt puolustuspään kapeutta SPV:n suurimpana heikkoutena. Tulevaan kauteen lähdetään siis sen suhteen paremmissa olosuhteissa. Nähdäkseni Malkamäki, Holopainen, Manninen, Karjala, Väänänen ovat 5 luottopuolustajaa, ja pelipaikasta taistelevat + loukkaantumisten varalla ovat todennäköisesti ensisijalla Taurama, Keskisipilä sekä (ilmeisesti vastikään A-junnuiän ylittänyt?) Urmas. Hillu keskittynee enemmän ISB Ilmajokeen, Väisäsen mahdollisuuksiin en suuremmin jaksa uskoa ja Hankkiosta en osaa varmuudella sanoa mitään.

Hyökkäys näyttää jälleen erinomaiselta, ja suurena plussana täytyy nostaa esille jälleen kerran varsin pieni vaihtuvuus. Nyt kun Koponen vain löytäisi heti alkukaudesta kolme toimivaa ketjua, ettei ketjukoostumuksia tarvitsisi vaihdella jatkuvasti pitkin kautta. Vakiokokoonpanoon löytänevät Kohonen, Koski, Kuusela, Kiviranta, Hulmi, Härkönen ja Mäkelä. Helasen kunto erityisesti alkukaudesta hieman kysymysmerkki. Uskoisin Mäkelän Nikon vakiinnuttavan tällä kaudella pelipaikan edustusjoukkueessa ja toivoisin, että myös Hakala pääsisi pelaamaan tällä kaudella enemmän.

SPV:n kakkosvalmentajaksi siirtyvä Mäkynen on itselleni "old news", mutta nytpä sekin tuli virallisesti julkistettua. (Asiasta kiinnostuneille vihjattakoon, että SBS Lapuan edustusjoukkue hajoaa, kun Mäkysen lisäksi joukkueen ykkösketju nostaa kytkintä ja siirtyy Nurmon Jymyyn pelaamaan.) Suurella mielenkiinnolla odotan, miten Mäkysen panos joukkueessa näkyy. Mies ei nähdäkseni ole mikään valtava taktikkonero, joten uskoisin Mäkysen hoitavan lähinnä joukkueen harjoittamisen (ja kenties tilastopelleilyä).

Korjatkaa, jos huomaatte räikeitä asiavirheitä, ja kommentoikaa toki spekulaatiotani.

Kaikenkaikkiaan mielestäni nyt näyttää kuitenkin ihan hyvältä.
Flatulo Ergo Bovum

User avatar
mettäpöyröö
Ylläpito
Posts: 2094
Joined: 21.7.2003 14:21

Re: 10/11 SPV

Post by mettäpöyröö » 6.8.2010 20:37

peliveljet.com wrote:Peliveljet avasivat 8-4 voitolla Porista
06.08.2010

SPV avasi harjoituspelikautensa 8-4 (4-2.2-1,2-1) voitolla liiganousija FBT Porista. Seinäjoen Urheilutalolla pelattua ottelua oli saapunut seuraamaan noin kaksisatapäinen joukko salibandyn ystäviä, ja kentällä nähtiin ennakkokaavailujen mukaan vauhtia ja fyysisiä otteita sopivasti hellekesän jäljiltä lämpöisillä tunteilla maustettuna.

Maalinteon ottelussa aloitti Pori, joka hetken omassa päässä palloa pidettyään sahasi nopeasti SPV:n ryhmityksen ja niinpä vieraiden Janne Hyvönen sai varsin vapaasti laukoa lähes keskisektorista lukemat 0-1:een. Neljä minuuttia tästä SPV:n päätypelin seurauksena ensimmäistä otteluaan liigamiehistöä vastaan pelanneista nuorukaisista Hannu Palomäki jakoi ja Arttu Hautabacka kiitti ja lukemat olivat 1-1. Ja kun makuun päästiin, reilun kolmen minuutin sisään SPV tehtaili kaksi maalia lisää, asialla ensin hyvän pelinluvun jälkeen Harri Karjalan tarjoilusta Henri Myllymäki ja kohta perään Teppo Mäkelä Niko Mäkelän passista jo 3-1:een. Pori puolestaan kuittasi tämän jo parin minuutin päästä Niklas Hovivuoren onnistuttua "viivasta". Erän viimeisen maalin ja samalla pukukoppimaalin iski SPV ja sen ylivoima, kun Niko Mäkelän laukauksen jälkitilanteesta Teppo Mäkelä seurasi irtopallon tarkasti ja napautti lukemiksi 4-2. SPV pelasi erän läpi kahdella ketjulla, joista molemmat myös onnistuivat maalinteossa. Maalilla vartiota piti kesäharjoitusten sparrarimaalivahti Janne Luoma, joka omaa myös junnutaustan SPV:stä parin-kolmen vuoden takaa. Erän hahmo oli SPV:n puolustukseen Tepsistä hankittu Harri Karjala, joka oikea-aikaisilla liikkeillään haki erinomaisia katkoja ja lisäksi liikutti palloa varmasti ja myös tehokkaasti.


Toisessa erässä maalitehtailua jatkoi ensin SPV kahdella (Henri Urmas - Jussi Hankkio ja Niko Mäkelä - Teppo Mäkelä). Erän puolivälissä SPV:n nuorisoviisikot tekivät tilaa hiukan kokeneemmalle osatolle, ja moni odotti, että lukemat olisivat voineet revetä sitä myötä rumiksikin. Mutta Porin päävalmentaja Ismo Läntisen tiukat komennot ja fyysistynyt peli johti siihen, että seuraavan maalin iskivät porilaiset, kun Ville Salonen kävi upottamassa rankkarin hallitusti ohi maalille tulleen Jarno Ihmeen.Kolmannen erän alussa pelin painopiste alkoi siirtyä väkevämmin SPV:n kontrolliin, mutta maaleja ei nähty ennen vikaa kymppiä. Erityisesti Mikko Kohosen johtama kentällinen, jossa takalinjoilla nähtiin ensi kertaa myös maajoukkueen vakiopuolustajiin lukeutuva Tatu Väänänen, rinnallaan kokenut ja kapoteenin nauhaan kantanut Petri Mannisen, piti aika ajoin palloa vaihdon läpeensä. Toisen erän lopussa jälleen maalin makuun päässyt Pori tuli jo kahden maalin päähän, kun Miikka Läntisen veto suoraan syötöstä vasemmasta laidasta yllätti Ihmeen. SPV:n vahva puolustaja Miika Malkamäki Janne Hulmin syötöstä muutti kuitenkin lukemvat puolitoista minuuttia myöhemmin 7-4:ään ja 7 sekuntia ennen summeria Mikko Kohonen Sami Kosken syötöstä loppulukemiksi 8-4.Peliveljien käskytysosastoon täksi kaudeksi liittynyt Jarno Mäkynen näki ottelussa paljon hyvää, vaikka toki myös kehitettävääkin.

- Nuorten miesten otteet ja pelin alkupuolisko olivat odotuksiin nähden ehdottomasti parasta antia. Kokeneempi osasto ei ehkä onnistunut niinkuin ajattelimme, mutta toki osansa siinä oli Porin skarppaus ja ryhtiliike pelin puolivälin tienoilla. Pelin jälkipuoliskolla tekemisemme pallon kanssa keskialueella hidastui, ja kun yritettiin pelata paljon keskelle, Pori pääsi helpohkosti pallolliseen iholle ja peli meni vähän painimiseksi, Mäkynen analysoi.

- Jälkipuoliskollakin peli kuitenkin parani loppua kohden ja saimme tästä hyvän kokemuksen kahden ketjun peluutuksesta kerrallaan. Tästä on hyvä jatkaa juuri alkanutta lajikautta viikonlopun leirillä, johon kokoonnumme yhden lepopäivän jälkeen. Tiistain lajiharjoitus, eilinen mäki ja laji sekä tämän päivän peli varmasti tuntuivat hiukan jaloissakin, joten ihan hyvillä mielin voidaan olla tästä tuloksesta ja viikosta tähän asti. Kahden päivän tiivis leiritys täällä samassa hallissa sopii nyt hyvin tähän jatkoksi, kun voidaan lähestyä pelinkin kautta leirityksellä harjoiteltavia asioita, Mäkynen paketoi illan tuntemukset ja ennakoi viikonlopun tavoitteita.

SPV:n harjoituspelit jatkuvat jo reilun viikon päästä urheilutalolla, kun sunnuntaina 15.8. Seinäjoelle saapuu Ruotsin pääsarjan Ume� City. SPV kohtaa joukkueen jo lauantaina klo 18.00 Uudenkaarlepyyn tähtihallissa ja sunnuntaina sitten klo 15.00 Urheilutalolla.

Tervetuloa seuraamaan näitäkin otteluita!
Itse en valitettavasti päässyt paikalle, ja meikäläiseltä jää ikävä kyllä näkemättä myös ruotsalaisia vastaan pelattava harkkapeli. Ihan hyvä ajatus peluuttaa ensimmäinen puolisko pelistä nuoria ja jälkimmäinen kokeneempia pelaajia? Oliko joku paikan päällä katsomassa ottelua?
Flatulo Ergo Bovum

User avatar
mettäpöyröö
Ylläpito
Posts: 2094
Joined: 21.7.2003 14:21

Re: 10/11 SPV

Post by mettäpöyröö » 16.8.2010 19:52

Meikäläiseltä jäi taas valitettavasti väliin eilen Seinäjoella pelattu harkkamatsi SPV - Umeå City, jonka isännät voittivat komeasti 8-1. Oliko kukaan forumisti paikalla?

Sillä välin ottelurapsaa SPV:n sivuilta
http://www.peliveljet.com/index.php?p=j ... sta&id=368
http://www.peliveljet.com/index.php?p=j ... sta&id=367

ja maalikoostetta eilisestä pelistä
http://www.youtube.com/watch?v=vflDpW7GjdQ
Flatulo Ergo Bovum

User avatar
Tuoppi
Posts: 4451
Joined: 17.8.2003 15:45
Location: Tampere
Contact:

Re: 10/11 SPV

Post by Tuoppi » 16.8.2010 20:44

Iso :thumbup: maalikoosteista SPV:lle. Voisi useampikin liigaseura tarjota näitä.
JiiKoo wrote:Miksi kaikilla on nykyään allekirjoituksessa jokin kommentti minkä joku toinen on joskus sanonut foorumilla?
Vuoden forum-nisti 09' mjötööh

fatpipe72
Posts: 321
Joined: 3.2.2010 16:55
Location: Helsinki

Re: 10/11 SPV

Post by fatpipe72 » 16.8.2010 21:42

Tuoppi wrote:Iso :thumbup: maalikoosteista SPV:lle. Voisi useampikin liigaseura tarjota näitä.
Joo, ja vielä harjoituspelistä. :thumbup: Voisivat jotkut liigajoukkueet perustaa sivuillensa esim. videogallerian, joissa olisi jokaisen liigakotipelin maalit tarjolla. Lisäksi koosteen alkuun voisi myydä mainoksen esim. tämän maalikoosteen sinulle tarjoaa r-kioski. Mieluiten kun katsoo niitä liigapelin maalikoosteita kun näitä "höntsypelin" maalikoosteita.

Hienoa peliä speveltä, muutama tosi hieno maalikin syntyi. Välillä oli jopa pientä leikittelyn makua. Ei saisi tommoisia virheitä tulla mikä synty ruotsalaisen maalissa. Yleisöäkin oli harkkapeliin nähden ihan mukavasti paikalla :thumbup:
FatPipeor die

mörkö
Posts: 66
Joined: 21.2.2009 22:55

Re: 10/11 SPV

Post by mörkö » 1.10.2010 22:12

Kävin tänään aikanikuluksi kattoon pelin Koovee-Spv. Mitä sille Väänäselle on tapahtunut siellä Seinäjoella?
Eihän sitä edes huomannut et se on kentällä! P.S Ei Kooveen lasienläpi katsottuna, huolestuttaa vaan toi Joulukuu....
Eikä et olis niin kova jengi että jäis jalkoihin!

ribbery
Posts: 73
Joined: 15.1.2010 18:41

Re: 10/11 SPV

Post by ribbery » 3.10.2010 13:03

Tuo yllämainittu Myllymäkea koskeva huhu vähän särähti korvaan. Lähde? Hänellä on mielestäni sopimus ainakin ensi kevääseen...

User avatar
mettäpöyröö
Ylläpito
Posts: 2094
Joined: 21.7.2003 14:21

Re: 10/11 SPV

Post by mettäpöyröö » 3.10.2010 16:19

ribbery wrote:Tuo yllämainittu Myllymäkea koskeva huhu vähän särähti korvaan. Lähde? Hänellä on mielestäni sopimus ainakin ensi kevääseen...
Huomaa, että viesti on kirjoitettu viime toukokuussa ja silloinkin se oli vain villi huhu. Tällä kaudella mieshän pelaa toki SPV:n paidassa.
Flatulo Ergo Bovum

Post Reply