TPS 10-11 - Joukkue

Post Reply
Perttu Kytöhonka
Posts: 303
Joined: 24.10.2005 17:57
Contact:

TPS 10-11 - Joukkue

Post by Perttu Kytöhonka » 18.5.2010 18:40

KEKKONEN PALAA TPS:N RIVEIHIN - MIESTEN JOUKKUE LÄHES VALMIS

Kolme kautta TPS:ssä pelannut ja menneellä kaudella Sveitsissä selvää jälkeä tehnyt Riku Kekkonen palaa TPS:n riveihin. Sveitsin pääsarjan pistepörssissä neljänneksi (28+25=53) sijoittunut Kekkonen tuo TPS:n riveihin aimo annoksen huippuluokan osaamista ja kansainvälistä kokemusta.

- Huikea juttu, että saatiin Riku vahvistamaan nuorta joukkuettamme. Riku on kansainvälisen tason pelaaja, ihan Salibandyliigan kärkihyökkääjiä ja hänen pelillinen roolinsa tulee olemaan todella suuri. Vähintään yhtä iso juttu on, että meidän omat läpimurron kynnyksellä olevat pelaajat saavat nyt eliittiluokan esimerkin joukkueeseen, toteaa TPS:n tuore päävalmentaja Perttu Kytöhonka.

TPS:n riveissä 60 ottelussa tehot 62+42=104 tehtaillut Kekkonen on mielissään paluustaan TPS-paitaan.

- Olen viihtynyt Turussa erinomaisesti. Sen yhden vuoden aikana, jonka olin poissa, joukkue on löytänyt uusia vastuunkantajia ja itselläni on kovat odotukset siitä, että kehitys jatkuu. Tämä TPS vaikuttaa erittäin tasapainoiselta ryhmältä ja joukkueessa on useita eteenpäin meneviä nuoria kavereita. Odotan innolla kauden alkua ja uskon, että tämä jengi pelaa pudotuspeleissä.

TPS:n markkinointipäällikkö Ilkka Pajun mukaan Kekkosen hankinta mahdollistui yhteistyökumppanin avustuksella.

- Leaf Areena lähti tukemaan meitä nimenomaan Kekkosen hankinnassa, sillä yritys halusi Riku omaksi kummipelaajakseen. Tämä on hieno juttu miesten joukkueen kannalta ja viestii osaltaan siitä, että yritykset ovat uskoneet meidän juttuun ja halunneet mukaan tähän projektiin.


Eero Juvonen ja Pyry Luukkonen vartioivat TPS-maalia

TPS menetti kokemusta maalin suulta, kun turkulaismaalia kahden kauden ajan lähes yksinvaltiaana hallinnut Markus Suntila vaihtaa osoitetta pääkaupunkiseudulle. Suntilan jättämää aukkoa paikkaavat kaksi kautta TPS:n kakkosmaalivahdin roolissa pelannut Eero Juvonen sekä Lappeenrannan NST:stä saapuva Pyry Luukkonen.

- Suntun myötä menetimme paljon kokemusta sekä ison ja hienon persoonan. En ole kuitenkaan lainkaan huolissani tästä osastosta. Eero pelasi erinomaisesti niissä otteluissa, joissa hän sai mahdollisuuden ja miehellä on kova palo silmissä ja halu mennä eteenpäin.

- Pyry puolestaan oli ykkösvaihtoehtoni TPS:n ulkopuolisista veskareista. Mies pelasi erinomaisia matseja kauden aikana ja palkittiin mm. meitä vastaan kolmella IS-tähdellä. Hakusessa oli nuori, potentiaalinen ja mielellään isokokoinen veskari ja 23-vuotias ja yli 190 senttinen Luukkonen täyttää nämä kriteerit kyllä mainiosti.


Läpimurron tehneet nuoret jatkavat

Kaudella 2009-2010 nähtiin useamman nuoren TPS-pelurin esiinmarssi Lasse Pajun ja Mikko Hautaniemen johdolla. Kytöhonka odottaa kaksikolta ja muiltakin nuorilta vastuunkantajiltaan entistä suurempaa panosta.

- Oli hienoa, että moni meidän nuorista pelaajista onnistui viime kaudella. Se on suurin syy sille, miksi nyt joukkueen rakentaminen on ollut niin paljon helpompaa. Tällä kaudella jätkät eivät välttämättä pääse iskemään samalla tavalla puskista, joten hommia pitää muistaa tehdä. Pieneenkään tyytyväisyyteen ei ole varaa, vaan työnteon täytyy jatkua ja käytännössä siinä asiassa on vielä petrattavaa.

Kytöhonka odottaa myös astetta kokeneemmalta kaartilta positiivisia esityksiä.

- Jarkko Penttinen ja Jere Jokinen pystyvät kumpikin paljon parempaan kuin mitä viime kaudella nähtiin. Odotan ehdottomasti heiltä hyvää kautta. Jere on ottanut hienosti liiderin roolia jo tässä vaiheessa, esimerkillinen harjoittelija hän on jo pidempään ollutkin.


Lisää paikallisväriä runkomiehistöön

Yksi Kytöhongan tavoitteista joukkuetta rakennettaessa on ollut rakentaa TPS:lle sitoutunutta ja joukkueen urheilullisiin arvoihin sopivaa ydinpelaajistoa. Tämän ydinpelaajiston rakentamisessa yksi tärkeä tekijä on paikallisuus.

- Kaikkien Salibandyliigassa tällä hetkellä menestyvien joukkueiden takana on pitkäjänteinen työ ja pidempään kasassa pysynyt ydinpelaajisto. Näillä ydinpelaajilla en tarkoita pelkästään niitä ykköskorin miehiä, vaan erilaisten roolien osaajia. Oman näkemykseni mukaan TPS ei ole tällaisen tiiviin ja sitoutuneen rungon kasaamisessa parin ensimmäisen liigakauden aikana onnistunut.

- Tämän ydinpelaajiston rakentamisessa tärkeää on luonnollisesti sitoutuminen joukkueeseen ja silloin kun pelaajan koti ja muu elämä löytyy valmiiksi Turusta tai sen lähialueelta, pitkäjänteiselle työlle ja yhdessä kehittymiselle on paremmat edellytykset. Joukkueessa on enemmän ja vähemmän tunnettuja uusia nimiä. Heitä kaikkia yhdistää se, että he haluavat pelata TPS:ssä, heillä on edellytyksiä kasvaa urheilijoina ja heillä on sellaista potentiaalia, joka ei vielä ole täysin puhjennut kukkaan. Kaikki eivät välttämättä onnistu, mutta joku onnistuu varmasti, vakuuttaa Kytöhonka.

Täysin Turku-keskeiseksi Kytöhonka ei kuitenkaan aio heittäytyä.

- Aina on tietenkin tilaa myös sellaisille Turun ulkopuolelta tuleville kavereille, jotka tuovat meidän joukkueeseen jotain sellaista lisäarvoa, jota meillä ei omasta takaa tai paikallisesti löydy. Katson, että nykyjoukkueessa jokainen muualta tuleva on tällainen tapaus.

TPS on aloittanut harjoittelun toukokuun alussa ja tällä hetkellä sopimuspelaajien lisäksi joukkueen mukana harjoittelee tukku liigajoukkueeseen tyrkyllä olevia omia junioreita. Kytöhongan mukaan joukkue on pääpiirteittäin valmis.

- Emme aktiivisesti etsi enää ulkopuolelta uusia pelaajia. Opiskelut saattavat tuoda jonkun pelimiehen Turkuun, samoin seuraamme parin meille aikaisemmin tutun pelaajan tilanteen kehittymistä. Osa näistä kavereista harjoittelee meidän kanssa koko ajan. Joukkue täydentyy viimeistään elokuussa vielä tavalla tai toisella, mutta kaiken kaikkiaan olen tyytyväinen siihen, millainen ryhmä meillä on kasassa.

TPS M1 sopimuspelaajat 18.5.2010

Maalivahdit:
Juvonen, Eero
Luukkonen, Pyry (NST)

Kenttäpelaajat:
Aanila, Jere
Ala-Nissilä, Anssi
Forsman, Ville
Hautamäki, Jaakko (FBC Turku)
Hautaniemi, Mikko
Jokinen, Jere
Järvinen, Markus (FBC Turku)
Kainulainen, Janne
Kekkonen, Riku (Chur)
Lastunen, Joonas
Lempiäinen, Joni (FBC Turku)
Marjamäki, Joonas (TPS Akatemia)
Nurminen, Antti (SalPa)
Nurminen, Janne (SalPa)
Paju, Lasse
Penttinen, Jarkko
Pietilä, Juuso
Riska, Jens (Oilers)
Sokka, Miikka (TPS Akatemia)
Stenfors, Lauri

User avatar
make
Posts: 2676
Joined: 26.11.2004 08:52
Contact:

Re: TPS 10-11 - Joukkue

Post by make » 18.5.2010 21:07

TPS:llä odotettavissa kova ykköskenttä joille varmaan riittää duunia koko kaudeksi.
-Kun kaikki ajattelevat samalla tavalla, kukaan ei ajattele kovin paljon-
-Walter Lippman-

Post Reply