HIFK:n toiminnanjohtaja Jouni Ritarin haastattelu

Post Reply
Guest

HIFK:n toiminnanjohtaja Jouni Ritarin haastattelu

Post by Guest » 18.11.2004 14:21

Haastateltavaksi suostui kaikkien kannattajien iloksi HIFK:n toiminnanjohtaja Jouni Ritari Joten pitemmittä puheitta asiaan,olkaapa hyvät :

1. Mitä tällä kaudella on tehty, että yleisömäärät on saatu nostettua jo runkosarjassa noinkin korkealle tasolle? Voisitteko neuvoa muitakin seuroja tekemään saman? Fan Club on alkanut toimia näkyvästi otteluissanne, miten se on vaikuttanut joukkueen ja yleisön tunnelmiin?

- Panostimme kausikorttien myyntiin voimakkaasti ja niitä myytiinkin noin 200, mikä on meidän mittapuussa merkittävä määrä. Ensi kaudelle myytyjen kausikorttien määrä on tarkoitus tuplata. Ilman kovia tavoitteita ja asennetta emme olisi edes myyneet tuota 200 kausikorttia. Kovalla ja nöyrällä perustyöllä ihmiset saadaan kyllä kiinnostumaan lajista ja saapumaan katsomoihin.

- Olemme myös markkinoineet yrityksille ns. otteluisännyyksiä mikä onkin otettu hyvin vastaan. Otteluisännyys on kustannustehokas tapa tarjota omille sidosryhmille mahdollisuus käydä katsomassa huippusalibandyä ja rakentaa ottelutapahtuma oman yrityksen näköiseksi.

- Fan Club on aivan loistava juttu mikä myös kehittyy jatkuvasti. Fan Clubilla on oma aktiivinen "johtoryhmänsä" mikä on tärkeää jatkuvuuden kannalta. HIFK Fan Club tullaan näkemään vielä tällä kaudella vieraspelissä kannustamassa pitemmälläkin kuin pääkaupunkiseudulla. Jokainen seura tarvitsee tukea faneiltaan. Uskon että toiminta tulee houkuttelemaan uusia kasvoja mukaan, kun perusajatus on nyt saatu "lanseerattua" suurelle yleisölle.

- Pidämme (seuran johto) muutenkin aktiivisesti yhteyttä Fan Clubin jäseniin ja pyrimme kehittämään toimintaa yhdessä. Tästä kehittämisestä hyvänä esimerkkinä käy tuo suunnitelma fanimatkasta esim. Tampereelle. Jostain se fanikulttuurikin ponnistaa ja meidän kohdalla asiaa hoidetaan näin.

2. IFK piti kesällä kovaa ääntä verrattain nimekkäistä hankinnoistaan. Paria poikkeusta lukuunottamatta, tehot eivät ilmeisesti ole olleet ihan odotusten mukaisia. Onko toiveet suunnattu nyt kokonaan kentälle palaaviin pelaajiin kuten Raine Laineeseen? Vai jopa mahdollisen paluun tekevään Janne Tähkään?

- Kaikki pelaajat eivät ole täyttäneet odotuksiamme, varsinkaan liigakokemusta omaavat hankintamme. Liigasta on kuitenkin pelattu vasta reilu kolmannes, joten aika tiimalasissa ei ole kulunut onneksi loppuun. Olkkosen Markus on ollut mies paikallaan. Odotukset olivat hänen suhteensa lähes nollissa, mutta mies on osittanut pysyvänsä hyvin mukana liigavauhdissa.

- Kyllä "toiveet" kasautuu aina pelaavan ryhmän harteille, eikä sairaslistalle. Vaikka loukkaantuneiden listalta löytyy kovia maalintekijöitä (mm. Mikael Stenvall), niin pitää pelaavasta joukkueesta löytyä ratkaisukykyä kääntää pelit voitoksi.

- Raine on kokenut pelaaja joka tuo ryhmään varmasti tietynlaista johtajuutta ja varmuutta. Toivottavasti Raine on pelikuntoinen jo 6.12, kun kohtaamme HIFK-salibandyn 10-vuotisjuhlaottelussa Classicin.

- Janne Tähkä on nimi joka nousee aina esille HIFK:n yhteydessä. Janne on pelimies jolle löytyisi varmasti käyttöä. Tällä hetkellä Jannella on kuitenkin sopimus toiseen liigaseuraan.

3. Onko IFK:n sisällä minkäänlaista yhteistyötä esimerkiksi jääkiekon ja salibandyn välillä? Pelaatteko vastakkain tai muuta kivaa?

- Olemme tehnet pienimuotoista yhteistyötä HIFK:n jääkiekon kanssa lähinnä vaihtamalla pääsylippuja. Haastepelit voisivat olla hyvä lisä ja tapa kehittää yhteistyötä.

4. Miten IFK:ssa suhtauduttiin Nykyn valintaan maajoukkueen peräsimeen? Uskovatko Oilersin kilpailijat kaksoispestistä olevan enemmän hyötyä vai haittaa sarjan muille joukkueille?

- Nykky oli selkeä ja mielestäni ainoa vaihtoehto tällä hetkellä maajoukkueen peräsimeen. Miehellä on hyvät näytöt ja ymmärtääkseni myös pelaajien tuki takana, joita ilman maajoukkueen luotsaaminen on mahdoton tehtävä.

-Nykyn kaksoisrooli ei ole mielestäni lajille hyvä asia. Pahimpana ongelmana näen uskottavuuden suuren yleisön silmissä. Tuntuu jotenkin "köyhän miehen ratkaisulta" kun päävalmentaja vaikuttaa samanaikaisesti liiga- ja maajoukkueen peräsimessä. Toivottavasti tämä ongelma saadaan ratkaistua viimeistään kun seuraava päävalmentaja nimitetään.

5. Terveisiä Faneille ja Salibandy.orgin lukijoille?

- Käykää seuraamassa liigapelejä paikanpäällä, koska se on kaikista tärkein tukijalka salibandytoiminnalle. Kun saamme katsomoihin lisää väkeä, niin se heijastuu tietenkin tunnelmaan, mutta myös media saadaan kiinnostumaan lajista. Tästä se oravanpyörä lähteekin sitten pyörimään........
Last edited by Guest on 21.11.2004 14:27, edited 2 times in total.

jeejee
Posts: 536
Joined: 18.7.2003 23:51

Post by jeejee » 18.11.2004 14:33

Jokelle pisteet hyvästä haastattelusta.

HIFK
Posts: 1305
Joined: 30.11.2003 22:08
Location: Stadi

Post by HIFK » 18.11.2004 15:32

Makelle ja valkulleni pisteet haastattelusta!
-Viva La España!-

hifk32
Posts: 812
Joined: 3.4.2004 21:39
Location: Helsinki
Contact:

Post by hifk32 » 18.11.2004 17:14

HIFK wrote:Makelle ja valkulleni pisteet haastattelusta!
Voi todellakin olla ylpeä, että on tämmöinen mies valmentajana! Kaikki kiitos Ritarille, taas tuli positiivista ulos Fan Clubista!

User avatar
Times
Posts: 2292
Joined: 14.7.2003 19:01

Post by Times » 18.11.2004 20:24

- Panostimme kausikorttien myyntiin voimakkaasti ja niitä myytiinkin noin 200, mikä on meidän mittapuussa merkittävä määrä. Ensi kaudelle myytyjen kausikorttien määrä on tarkoitus tuplata. Ilman kovia tavoitteita ja asennetta emme olisi edes myyneet tuota 200 kausikorttia. Kovalla ja nöyrällä perustyöllä ihmiset saadaan kyllä kiinnostumaan lajista ja saapumaan katsomoihin.
200 kausikortin myynti on erittäin hieno saavutus! IFK on selvästi panostanut tällä kaudella tapahtumiin ja onnistunutkin houkuttelemaan Pasilaan miellyttävän määrän katsojia. Yleisökeskiarvo taitaa olla pääkaupunkiseudun paras.

Myytyjen kausikorttien määrän tuplaaminen onkin sitten mustaa magiaa - luonnollisesti edellyttäen, että kausikortit todella myydään eikä anneta lahjaksi. Tsemppiä IFK:n yritykselle!

Muillakin seuroilla olisi syytä parantaa toimintaansa markkinoinnin saralla huomattavasti. Toisessa ketjussa, jossa sivuttiin seurojen markkinointia, kävi ilmi se tosiasia, että harvalla seuralla riittää resursseja moiseen.

IFK ansaitsee kiitoksen myös webin hoidosta. Esimerkiksi suurseura SSV:n uutisointi on iso vitsi. Toisesta suuresta eli Oilersista puhumattakaan.
Don't Hassel The Hoff

Post Reply