08/09 - Erä: Kausiennakko

Post Reply
smuli
Site Admin
Posts: 1787
Joined: 13.4.2003 12:48
Location: Kolmas Kivi Auringosta
Contact:

08/09 - Erä: Kausiennakko

Post by smuli » 3.10.2008 18:47

KESÄHARJOITTELU
Kesä meni eri tavalla kuin "normaalisti" EFC-karsinnan vuoksi. Olimme salissa jo heinäkuussa kovalla painotuksella ja vähensimme lajiharjoittelua taas karsinnan jälkeen. Harjoittelun rytmitys on rakennettava huolellisesti, koska eri tapahtumia on monta. Tavalliseen kauteen lisätään EFC-karsinta, sekä itse lopputurnaus, sekä osalla pelaajista myös MM-kisat ja loppuvuodesta nuorten kisat. Ohjelmia on pyritty tekemään yksilöllisesti juuri tämän takia.
Itse tekeminen on ollut koko kesän ja syksyn alun hyvällä tasolla ja olemme menneet monella saralla jälleen eteenpäin.

HARJOITUSPELIT
Pelasimme kaksi harjoituspeliä Hakia vastaan, joissa kokeilimme erilaisia asioita. Pelasimmekin siis tosipelejä jo elokuussa Köniziä ja Vitkoviceä vastaan ja pelejä tulevalla kaudella riittää muutenkin, joten emme pelanneet harjoituspelejä sen enempää.

KAUTEEN VALMISTAUTUMINEN
Plussana lienee se, että saimme jo heinä-elokuun aikana käytyä läpi kattavasti viisikkopeliin ja taktiikkaan liittyviä asioita, sekä joukkue on ollut paljon yhdessä, joten olemme varsin yhteinäinen joukkue.
Miinuksena kenties taas se, että kansainvälisten pelien sijainti heti alkukaudesta vaikeuttaa hieman liigaan alkuun täysillä keskittymistä. Salibandyliiga on päätavoitteemme, mutta EFC ainutlaatuinen mahdollisuus, johon olemme halunneet valmistautua hyvin. Ja kun se on ohi, liigaa on hyvä tovi edelleen jäljellä.

UUDET KYVYT
Uskoisin että moni pelaaja on mennyt kesän aikana eteenpäin ja ottaa seuraavan askeleen urallaan. Uusista nimistä Pekka Ahonen pelaa debyyttikauttaan liigassa ja on sopeutunut pakin paikalle erinomaisesti parissa viimeisessä pelissä.

KAUDEN 2008/2009 ODOTUKSET
Tavoittemme ovat korkealla. Viime kevät jäi kalvamaan mieltä, kun jäimme tolpan päähän finaaleista. Nyt haluamme parantaa ja mennä loppuun asti. Kansainväliset pelit luovat lisää haasteita, ja Erä ei lähde koskaan pelaamaan muusta kuin voitosta, eli odotukset ovat korkealla koko joukkueella.

MESTARISUOSIKKI
Kukaan muu ei voi olla mestarisuosikki liigassa kuin SSV. Heillä on pelkästään hävittävää kahden mestaruuden jälkeen. Haastajia on 5-6 kappaletta.

JOUKKUE
Vaihtoehtojahan on useita. Kapanen, Helenius, Laitila lienevät korkealla ja Kivi tekee tukun maaleja. Joka kentästä löytyy ratkaisuihin kykeneviä pelaajia. Naumanen on liigan paras maalivahti, johon voi luottaa. Koko puolustus on vahva pallollisena ja pallottomana. Kosola ja Lehtinen ovat varmaankin eniten esillä näyttävän pelityylin vuoksi.

---

SH: Miten salibandya voisi kehittää edelleen eteenpäin?

Joonas Naava (ERÄ): Toimintaa voi aina viedä eteenpäin. Mutta merkittävä asia on se, mikä liittyy allaolevaan kysymykseen. Ainakin huippusalibandyn osalta.

SH: Minä vuonna salibandyssä alkaa ensimmäinen ammattilaissarja ja missä maassa?

Joonas Naava (ERÄ): Saa nähdä. Salibandyssa tehdään monessa paikassa huipulla jo töitä kuin ammattilaiset ja tapahtumia on päivittäin, mutta rinnalla kulkee yleensä päivätyö. Se luo suuria haasteita toiminnalle, kun urheilijan olisi suunniteltava elämänsä optimaalisesti urheilun kannalta, mutta kaikille se ei ole vain mahdollista. Tapahtumamäärää ei ainakaan Erällä oikeastaan voi enää kasvattaa, jotta pelaajat eivät pala loppuun.

Työn, perheen ja ammattimaisesti tehtävän harrastuksen yhdistäminen käy monelle mahdottomaksi yhtälöksi, mikä johtaa pelaajien lopettamiseen jo urheilijaksi nuorella iällä. Jokainen toiminnassa mukana oleva joutuu organisoimaan elämänsä todella tarkasti, jotta mikään kolmesta osa-alueesta ei kärsisi. Nyt ollaan melko äärirajoilla ja Sveitsissä ja Ruotsissa jonkin verran vallalla olevaa osa-aikatyön ja salibandyn mallia kaipaisin suomeenkin. Mutta tämä vaatisi taas lisää resursseja yms.

Toivottavasti Suomessa voisi joskus tehdä salibandya ammatikseen- täysammattilaissarjaan en oikein jaksa uskoa, koska sitä eivät ole täysin isommatkaan lajit. Henkilökohtaisella tasolla olisi mielenkiintoista valmentaa ammatikseen, välillä olemme sitä pohtineet kollegani Bergmanin kanssa, että mihin kaikkeen sitä silloin pystyisikään, jos voisi päivästä toiseen pyörittää näitä asioita ja katsomaan videoita yms...

SH: Miten tärkeänä koette tiedottamisen netin kautta?

Joonas Naava (ERÄ): Todella tärkeänä. Salibandyihmiset ovat nettikansaa. Erä on panostanut tähänkin puoleen palkkaamalla Samuli Laukan seuran tiedottajaksi, ja uutisia löytyy lähes päivittäin sivuiltamme http://www.tapanilanera.fi.
---
Matti Nykänen: "Mieluummin poljen omaa mopoani! Mun ei tartte ku tervehtiä noita varpusia, niin ne luulee olevansa puoliksi kihloissa mun kanssa!"

Post Reply