Tapanilan Erä 05-06

jiihaa!
Posts: 104
Joined: 6.4.2004 22:15
Location: Helsinki

Post by jiihaa! » 14.9.2005 13:59

Tepi-74 wrote:Mikäs peli huomee on ja missä??
En tiedä huomisista, mutta tänään on Erä-Oilers. 18.30 Mosahallilla.

jeejee
Posts: 536
Joined: 18.7.2003 23:51

Post by jeejee » 14.9.2005 14:01

Tepi-74 wrote:Mikäs peli huomee on ja missä??
Toki jokainen hiemankin katsojiaan palveleva liigajoukkue uutisoi harkkapeliensä ajankohdat. Edes näin:
www.tapanilanera.fi 09.08.2005 wrote: Alustava harjoituspelien ohjelma

Ke 31.08.2005 klo 1830 Oilers - Tapanilan Erä
Tapiolan UT, Espoo

Ke 07.09.2005 klo 1800 Tapanilan Erä - AC Haki
Mosahalli, Erätie 3 Helsinki

Ke 14.09.2005 klo 1800 Tapanilan Erä - Oilers
Mosahalli, Erätie 3 Helsinki

Tepi-74
Posts: 1717
Joined: 10.12.2004 00:21
Location: Espoo/Karjalohja
Contact:

Post by Tepi-74 » 14.9.2005 18:14

No,joo Oilers EI ilmota....Pirhana,kun tuo oliki tänään eikä huomenna....
Olis voinu tulla kattoo peliä jos se olis ollu huomenna! :?

Joku joka on ollu kattomas kertokoon tulokset,kiitos!!Tai voihan sitä kattoon Erän sivustolta!!
Hymy on kuin bumerangi
-palautuu useimmiten lähettäjälleen! :)

Siispä hymyile! :D

User avatar
Times
Posts: 2292
Joined: 14.7.2003 19:01

Post by Times » 20.9.2005 19:44

Näyttää Tapanilan Erän kotipesä heränneen eloon pitkän (joidenkin mielestä lyhyen) kesän jälkeen. Vajaa viikko sarja-avaukseen, kylläpä jänskättää!

Talouden inflaatio ei ole ollut vaikuttamatta lippujen hintoihin. Mielenkiinnolla odotan, yrittääkö joukkue tällä kaudella kosiskella tapanilalaisasutusta Mosahalliin ainoallakaan tempauksella. Voi hyvin olla, että saan odottaa aina ensi syksyyn saakka.

Pahoin pelkään, että uusi sarjaohjelma tulee möyhentämään Erän yleisömäärät. Harmillista etenkin kun joukkueella on kaikkien aikojen paras kokoonpano.

Itse joukkueesta ällistyttävän tarkka syväanalyysi tällä viikolla.

Edit: mikä tärkeintä, vieraskirja loistaa poissaolollaan!

Mielikki
Posts: 650
Joined: 1.12.2003 13:56
Location: Helsinki

Post by Mielikki » 20.9.2005 23:22

Times wrote: Edit: mikä tärkeintä, vieraskirja loistaa poissaolollaan![/i]
Jos ei vieraskirja kohta jo aukea, niin lopetan sivulla ravaamisen 6 x päivässä ihan vain tarkistaakseni että onko vieraskirja jo auennut!

:wink:

User avatar
Times
Posts: 2292
Joined: 14.7.2003 19:01

Post by Times » 22.9.2005 16:53

Mosasta vahvistunut joukkue 3. liigakaudelle

Näin loppuviikosta, pari päivää ennen kauden alkua, kaikki ovat ehtineet julkaista oman kausiennakkonsa. Olen siis pahasti myöhässä. Seuraavassa jo erilaisista lehtijulkaisuista luettua liirumlaarumia. Tarkkasilmäisille ja nopeatajuisille tiedoksi, että otsikon asiavirhe on tietoinen.

Useaan otteeseen on hehkutettu, kuinka Tapanilan Erällä on kasassa kaikkien aikojen paras joukkue. Näin on paperilla. Joukkueen iskukykyä syö kuitenkin loukkaantumiset ja asepalvelus. Kaikkiaan 6 eräläistä suorittaa tällä kaudella intin, tosin vain neljä heistä on joukkueen runkopelaajia. Ja itse asiassa luvun voi pudottaa kahteen: Kapaseen ja Kukkolaan. Heidän poissaolonsa (/varusmiespalveluksen suorittaminen) tulee näkymään kentällä ja poikien tehoissa.

Loukkaantuneiden listallakin on kovia nimiä: Jussi Ojala ja Sveitsistä "paluun" tehnyt Joni Niiranen. He pysyttelevät poissa kaukalosta jouluun asti ("Mummo" Ojala todennäköisesti pidempään). Lisäksi Saku Lehden ja Perttu Raitalan operoidut polvet ovat eräänlaisia kysymysmerkkejä. Kestävätkö paikat kovaa pelirupeamaa? Ainakin harjoitusjakso on sujunut hyvin, toivottavasti myös jatko!

Sinipaitoihin puolentusinan edestä vahvistuksia

Kesällä hankitut pelaajat ovat kaikki loistotavaraa. Helenius, Herlin ja Niiranen (pelatessaan) leventävät hyökkäysmateriaalia sopivasti. Viime kaudella ongelmana oli se, että tiukassa paikassa vastuu kasaantui kahden kolmen ratkaisijan harteille. Nyt tulivoimaa pitäisi olla niin laajasti, ettei Kapasen ja Kukkolan poissaolot tai mahdollinen alisuoritus tule vaikuttamaan ottelun lopputulokseen.

Joukkueen puolustuspään tulokkaat ovat Perttu Raitala, Sami Kaarnamaa ja Jani Naumanen unohtamatta nuorta Lauri Hyytiäistä. Raitalasta kaavaillaan selkeää johtohahmoa puolustukseen ja vastuunottajaa aina pukukopista lähtien. Lisäksi Perttu Raitala on hyökkäävä puolustaja, joka menestyy hyvällä prosentilla myös maalinteossa.

Nestorina varmasti myös Kaarnamaalle ollaan rakentamassa vahvaa henkistä roolia. Ennen kaikkea pelaajan kokemus tulee ajankohtaiseksi viimeistään kevään pudotuspeleissä. Sami Kaarnamaan siirtoilmoitus hämyisen juhannuksen aikoihin jäi täysin vailla huomiota. Joukkueeseen on tullut nyt niin paljon kuumempia, nuorempia ja taitavampia kundeja, ettei moni edes muista kuulleensa miehen siirrosta kesän aikana. ”Ketä kiinnostaa, se on joku pappa Pasilasta.” Sami Kaarnamaa on matalasta profiilistaan huolimatta kiinnostavin pelaajahankinta juuri minulle. Miten ikäkonkari, jonka tekniikka kalpenee mosalaisstarojen rinnalla, pärjää nuoressa ryhmässä? Pelaaja tuo sopivasti kaivattua fyysisyyttä alakertaan, ja hänen kiertorannarinsa ovat näyttäviä.

Maalivahtitilanne on sikäli mielenkiintoinen, että kaikki kolme veskaria pelasivat viime kaudella jonkinlaisessa ykköstorjujan roolissa. Miten valmennusjohto onnistuu roolittamaan molarit? Ennakkoon ykkönen on Naumanen, jonka kanssa Jokinen tulee taistelemaan peliminuuteista.

Puolustus on tälläkin kaudella Erän heikoin lenkki, mutta maalivahtiosastoon menestyksen ei pitäisi kaatua. Tapanilassa pelataan pirteää, hyökkäävää salibandyä, joten puolustus tulee olemaan "aina" se osa-alue, jossa riittää eniten petrattavaa.

Erälle povataan mitalisijaa

Tapanilan Erää on hehkutettu jo mitalikandidaatiksi. Täydet edellytykset joukkueella siihen on, mutta liian moni asia voi mennä pieleen. Vaikka uusia pelaajia tuli puolitusinaa, on ryhmä kuitenkin hioutunut yhteen. Toisaalta kokemus- ja rutiinitaso ovat vielä heikkoa verrattuna sarjan konkareihin.

Menestykseen tarvitaan pisteitä, pisteitä saadaan voitoista. Vieraspelit tuottavat Erälle kohtuuttomia vaikeuksia, ja mitä pidemmälle maakuntaan on menty, sitä tiukemmassa voitot ovat olleet. Viime kaudella paras voittoputki kesti kolme peliä (kahdesti). Jotta Erä lymyäisi keväällä sarjan kärkipäässä voittoja on tultava enemmän myös vieraskentiltä. Eikä voitetun pelin jälkeen voida aina ottaa takkiin.

Kauden 04/05 runkosarja päättyi erittäin huonosti, mutta se johtui pitkälti silloisesta tilanteesta. Pudotuspelipaikka oli varmistunut, ja pelaajien ajatukset leijailivat jo tulevaisuudessa. Kolme viimeistä peliä hävittiin, ja viidestä ottelusta napattiin vain 2 pistettä. Kertakaikkisen onneton suoritus. Lisäksi muutama romahdus (SSV:tä ja SPV:tä vastaan) jäi painamaan mieltä. Tällä kaudella samanlaisiin oppitunteihin ei ole varaa.

Joukkueessa pelaa tällä kaudella erittäin hyviä pelaajia. Menestystä on nyt tultava, jotta nämä nimimiehet pysyisivät ryhmässä vielä ensi syksynäkin. Nälkä menestyä on hirmuinen, mutta ei missään tapauksessa utopiaa. Seinäjokelaisten jälkeen Erä on vahvistunut eniten kesän aikana.

Lauri Lehtoselta ja Jussi Kosolalta lupa odottaa paljon

Kuumia pelaajia ennakkoon ovat tietenkin Lauri Kapanen ja Jani Kukkola. Uusista nimistä Jani Helenius on nostettu kultakimpaleeksi, joka paukuttaa joukkueelle 30 maalia lisää.

Nostan pari muuta nimeä näiden pelaajien kastiin. Heitä kannattaa seurata. Ensimmäisenä Sami Lehtinen, josta oli myös maininta Salibandy-lehdessä. "Sale" on saanut rauhassa valmistautua kauteen, on elämänsä kunnossa ja tehnyt todellisen ryhdistysliikkeen. Pienenä palkintona hänet on nostettu kapteenistoon, mikä kielii myös pelaajan henkisestä kasvusta. Paineet ovat kovat, mikä saattaa heikentää "vanhan" lupauksen suoritustasoa. Tämä tulee kuitenkin olemaan pelaajan läpimurtokausi.

Viime kaudella väläytelleet Jussi Kosola ja Lauri Lehtonen ovat tämän kauden kuumimmat juniorit. Lauri pelasi ilmiömäisen syksyn vuosi sitten, mutta joutui lähtemään armeijan harmaisiin tammikuussa. Sama tilanne on edessä Kosolalla. Peukkuja Laurille että löytää vuoden takaisen vireen uudelleen. Kosolan ja Saku Lehden työskentely näyttää pelaavan, ja tästä kaksikosta voi muodustua varsinainen tehopari pisteiden valossa. Kosolalla on melkoinen tykki, mutta hänen pitäisi ottaa enemmän vastuuta. Lehti sen sijaan iskee pisteitä hanakammin.

Tapanilan Erän lopullista sijoitusta en paljasta aivan tarkkaan (ehdin tehdä sen jo toisaalla ...) Pudotuspelien menestys riippuu täysin siitä, saako joukkue kotiedun. Tällä kokoonpanolla taistellaan runkosarjassa sijoista 3-5.

User avatar
Times
Posts: 2292
Joined: 14.7.2003 19:01

Post by Times » 24.9.2005 16:00

Tapanilan Erä aloittaa salibandykauden 05/06 Classicia vastaan, taas. Asetelma on varsin mukava, kun kevään pudotuspelit ovat vielä tuoreessa muistissa. Vuosi sitten Erän kotivoitto oli pieni yllätys. Tamperelaisten peli ei ollut valmista, mosalaiset sen sijaan myllyttivät täydellä teholla.

Roolit ovat vaihtuneet vuoden takaisesta, ja nyt Tapanilan Erä on ottelun suosikki. Erot joukkueiden välillä ovat selvästi tasoittuneet ja saattaneet jopa kääntyä päälaelleen. Kauden ensimmäinen kierros on kuitenkin aina täysi mysteeri kaikille, kun joukkueiden voimasuhteet ovat pimennossa. Harjoituspelien tulokset voi rytätä, heittää takkaan ja tuikata tuleen. Nyt pelataan liigaa!

Viime kauden runkosarjan kohtaamiset:

To 16.09.2004 Erä - Classic 5-3 (2-2,1-0,2-1)
Ke 17.11.2004 Classic - Erä 10-5 (4-1,4-2,2-2)
La 22.01.2005 Classic - Erä 10-9 (1-4,3-1,6-4)


Kausi lähtee käyntiin fanien näkökulmasta varsin ikävissä merkeissä. Vieraskirja ei ole avautunut vieläkään. Mieleen alkaa pikku hiljaa hiipiä pelko: mitä jos se ei avaudu lainkaan?

Jotain lohdutusta on kuitenkin tarjolla ensimmäisen MB-kolumnin muodossa. Tällä viikolla valotetaan ex-Josba Jani Naumasen musiikkimakua ja tanssikoreografin kykyjä. "Ketterer 92 pilkut" ?

Zen
Posts: 37
Joined: 24.10.2004 13:24
Location: Espoo

Post by Zen » 24.9.2005 19:09

Ei ollut Erästä Classicia voittamaan. Ekan erän jälkeen oltiin vielä lukemissa 1-1, mutta toisen erän jälkeen vieraat johtivat 1-3. Lauri Kapasen illan toinen täysosuma ajassa 55.52 antoi varmasti vielä uskoa, mutta täysin käsittämättömästi Classic iski seuraavan maalin - ajassa 55.55, siis vain kolme sekuntia myöhemmin! Heleniuksen Jani kavensi vielä lukemiksi 3-4, mutta uhkapeli ilman maalivahtia kostautui, sillä Sami Nyman kävi pistämässä kahdesti pallon vartioimattomaan reppuun.

Kapanen valittiin Erän parhaana tehoilla 2+0, mutta mainitaan myös Sami Lehtisen 0+2 -tehot. 294 katsojaa Mosahallissa todistamassa Erän tappiota.

User avatar
Times
Posts: 2292
Joined: 14.7.2003 19:01

OTTELURAPORTTI: Tapanilan Erä - Classic 3 - 6 (1-1,0-1,2-4)

Post by Times » 24.9.2005 21:20

Tapanilan Erä hävisi hyvän kamppailun jälkeen selvänumeroisesti Tampereen Classicille. Tulos ei tee oikeutta kotijoukkueelle, sillä Sami Nyman iski kaksi viimeistä maalia tyhjään verkkoon. Älykkäästi pelanneet vieraat eivät antaneet tilaa Erän nopeille hyökkääjille vaan tilkitsivät tarkasti puolustuspäänsä. Eräläisten laukaukset lähtivät kaukaa, osuivat ensimmäiseen vastustajaan tai kilpistyivät viimeistään alimpaan muuriin, Jussi Viitaseen.

Ottelun hahmo ja 3 IS-tähden mies oli tamperelaisten maalivahti Jussi Viitanen. Viitanen antoi hyvää näyttöä kevään Tukholman turnausta silmällä pitäen. Maalivahti venyi moneen huipputorjuntaan ja onnistui peittämään varmatkin maalintekopaikat. Ei liene valhe, jos väittää, että ilman Viitasen huipputorjuntoja pisteet olisivat jääneet Mosahalliin.

Ottelun hallinta, ainakin näennäisesti, oli läpi 60 minuutin Erällä. Toisessa erässä tamperelaiset pääsivät rytmiin mukaan, mutta matsin parhaimmat maalintekopaikat kirjattiin Erälle. Yksi parhaimmista tilanteista siunaantui Jani Heleniukselle alivoimalla. Laidasta saatu syöttö tuli suoraan ”Helen” lapaan, ja jatko lähti erinomaisesti kohti takayläkulmaa. Maalijuhlat mitätöi Viitasen refleksitorjunta. Toisen erän näyttävin tilanne oli Classic-vahdin kolme torjuntaa, kun eräläiset yrittivät sohia reboundit yli pitkällään maanneen Viitasen. Tehottomuus alkoi näkyä ottelun lopussa yliyrittämisenä.

Peli ratkesi Sami Tuulolan nopeaan kuittaukseen Lauri Kapasen 2-3 kavennusmaalin jälkeen. Eräläiset hakkasivat pitkään tehottomasti päätään seinään ja onnistuivat viimein 56 minuutin kohdalla. Classicin Tuulola napsautti sinipaitojen selkärangan katki suoraan aloituksesta tehtailemallaan maalilla.

Ottelun lopun kova kannustus ei riittänyt voittoon, vaikka Jani Helenius kavensi pelin 3-4:een vajaa kaksi minuuttia ennen täyttä aikaa. Helenius ei vielä ensimmäisen pelin jälkeen ansainnut sateentekijän titteliä, jota hänelle ollaan tyrkytetty kesän aikana. Kovat odotukset heijastuivat ehkä yliyrittämisenä ja turhautumisena. Missään nimessä ”Helen” suoritus ei ollut huono, mutta joissakin tilanteissa suoraviivaisempi ratkaisu olisi voinut olla tuloksekkaampi. Maalitilin avaaminen oli erittäin tärkeää liukasliikkeiselle laukojalle.

Yllättäen Tapanilan Erän maalilla pelasi IFK:sta siirtynyt Lauri Hyytiäinen Naumasen sijaan. (Entinen) joensuulainen ei ollut edes kokoonpanossa. Neljä ”Hyden” selän taakse päässyttä laukausta eivät menneet maalivahdin piikkiin, vaikka toinen Classic-maali upposi helponnäköisesti puolesta kentästä.

Eräläisten kaksi ensimmäistä maalasi Lauri Kapanen. Ensimmäinen syntyi tasavoimalla Jussi Kosolan loistavan oivalluksen seurauksena. Kosola passasi kulmasta maalin eteen juosseelle Kapaselle, joka jatkoi suoraan liikkeestä. Oppikirjan mukainen maali: ”läheltä ylös”.

Pelin hahmoja tapanilalaisista oli mm. Jussi Kosola. Ilman tähtimainintoja jääneen puolustajan yritys oli erinomaista. Kosola teki myös monta tärkeää syötönkatkoa.

Jo ensimmäisessä pelissä Erän valmennusjohto kasasi himoitun koostumuksen, kun joukkue yritti kuumeisesti hakea tehokentällään kavennusmaalia. Vaikka hyökkäysvitja Kapanen-Herlin-Kukkola oli tehoton, jäi katsojille silti hyvä fiilis.

Tappiosta huolimatta Mosahallissa nähtiin hyvä peli. Eräläisten puolustuspää ei ollut vahvimmillaan eikä hyökkäyskään onnistunut toivotulla tavalla. Classicin puolustuspakka oli liian jämerä. Vaaralliset tilanteet ja hyvät maalintekopaikat tamperelaisten päässä tarjosivat kelpo salibandyviihdettä. Erä oli pelillisesti liki entisensä, mutta fyysisyys on kehittynyt kesän aikana.
Last edited by Times on 24.9.2005 21:24, edited 1 time in total.

Zen
Posts: 37
Joined: 24.10.2004 13:24
Location: Espoo

Post by Zen » 24.9.2005 21:24

Times:
Miten se kolmessa sekunnissa edellisestä osumasta tehty Classicin kuittaus käytännössä onnistui? Avauksesta pari askelta eteenpäin ja laukaus?

User avatar
Times
Posts: 2292
Joined: 14.7.2003 19:01

Post by Times » 24.9.2005 21:50

Zen wrote:Times:
Miten se kolmessa sekunnissa edellisestä osumasta tehty Classicin kuittaus käytännössä onnistui? Avauksesta pari askelta eteenpäin ja laukaus?
Tilannetta edelsi Sami Nymanin kaksi virheellistä aloitusta (psykologista peliä ? :)). Aloittajaksi vaihdettiin toinen "Sampsa", Classicin Punkari Sami Mattila. Aloituksesta pallo jäi pyörimään keskiöön, josta sen nappasi Nyman. Hän siirsi eteenpäin laitaan Tuulolalle, joka sai esteettä vetää pallon maaliin.

Zen
Posts: 37
Joined: 24.10.2004 13:24
Location: Espoo

Post by Zen » 24.9.2005 22:05

Ok. Kiitos tiedosta.

Näyttipä vaan huvittavalta tuo kolmen sekunnin väli ottelupöytäkirjassa. Eipä tosin ihan ainutlaatuista tuokaan ole tässä lajissa.

User avatar
Times
Posts: 2292
Joined: 14.7.2003 19:01

Post by Times » 24.9.2005 22:23

Tapanilan Erä lähtee heti pitkälle vieraspelimatkalle Joensuuhun. Classic-peli oli joukkueelta hyvä esitys, joten huomenna on täysi mahdollisuus avata pistetili. Edellytyksenä että kundit saavat nollattua yön aikana päivän pelin ja sihdin kuntoon. Mitä sitten pitäisi tehdä, kohentaa käyristystä tai käsien asentoa? Harmillista, ettei Naumanen varmaankaan pääse pelaamaan vanhaa seuraansa vastaan.

Seuraavana viikonloppuna Erä pelaa kahdesti Helsingissä, ensin lauantaina isäntänään HIFK ja sitten sunnuntaina nousija NST:tä vastaan Mosalla.

Zen
Posts: 37
Joined: 24.10.2004 13:24
Location: Espoo

Post by Zen » 24.9.2005 22:34


-_-
Posts: 110
Joined: 28.2.2005 23:17

Post by -_- » 24.9.2005 23:02

Naumanen oli kipeenä... Hyytiäinen haettiin suoraan maajoukkueleiriltä peliin. Peltola avautunut vaihteeksi classicin sivuilla:
http://www.scclassic.com/uutiset/index.php?id=810

Post Reply